Pocetna » Film


'Grand Theft Auto' dobiva svoju filmsku priču




  Ocenite članak: 0
pregleda: 854
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-04-24


Glavne uloge u filmu o popularnoj igri glumit će Daniel Radcliffe i Bill Paxton


BBC je objavio kako će Daniel Radcliffe i Bill Paxton glumiti u filmu radnog naziva Game Changer, 90-minutnoj drami o igri Grand Theft Auto, odnosno o njenom statusu kulturološkog fenomena te o kontroverzama koje su okruživale franšizu video igre tijekom godina.

Radcliffe će glumiti Sama Housera, jednog od osnivača Rockstar Games, studija iza igre Grand Theft Auto, koji je i danas jedan od glavnih producenata cijele franšize. Paxton će se naći u ulozi odvjetnika Jacka Thompsona, koji je potrošio mnogobrojne godine u borbi protiv nasilnih video igara, posebno protiv franšize Grand Theft Auto, tvrdeći kako su njeni grafički prikazi nasilnih i seksualnih situacija propast društva.



Thompson, koji je s vremenom izgubio svoju odvjetničku dozvolu, bio je ozloglašen u industriji video igara jer je često ulazio u sukobe sa poznatim članovima industrije.

Game Changer će donijeti priču o usponu igre i o onima koji su se borili protiv nje. Scenarij potpisuje James Wood, dok je za režiju zadužen Owen Harris.

Inače, posljednja verzija igre Grand Theft Auto V, koja je izašla 2013. godine, polučila je nevjerojatno velik uspjeh odmah nakon izlaska, zaradivši preko 800 milijuna dolara samo prvi dan. Nakon samo tri dana prešli su milijardu dolara zarade te tako postali najbrže prodavan proizvod zabavljačke industrije.


IZVOR