Pocetna » Zanimljivosti


5 situacija kada treba da se "ujedete" za jezik




  Ocenite članak: 0
pregleda: 885
Dodao/la: Impi
datum: 2013-03-07


Iako preovladava mišljenje da su ćutanje i prećutkivanje problema u vezama ili brakovima najčešće "ubice" ljubavnog odnosa, postoji nekoliko situacija u kojima su navedene stvari ipak bolji izlaz od dranja i zvocanja.
Foto: Ilustracija
 

Pet Lov, koautor knjige "How to Improve Your Relationship Without Talking About It", navodi pet situacija u kojima je ćutanje ipak najbolja opcija.

 

1. Kada mislite da ga izvređate bez razmišljanja o tome šta govorite
Kada vas spopadne takav napad besa i pre nego što posegnete za najnižim udarcem, pokušajte da se zaustavite. Takav izliv emocija samo će vam zadati dodatne probleme, a u afektu ljudi često puta kažu ono zbog čega kasnije zažale. Udaljite se od partnera dok se ne smirite, pa onda porazgovarajte o tome.

 

2. Kada ste u skladnoj vezi
Vaša veza je skoro pa savršena, uživate jedno u drugom, ali ipak poneki put partner uradi ili kaže nešto što vas vređa... U tom slučaju vaše ćutanje govori da nešto nije u redu, i vaš dragi će to i sam shvatiti, bez puno buke i nauke.

 

3. Kada od muve pravite slona
Poludite li zbog neke sitnice koju nije uradio kako ste vi zamislili? Smirite se, ako je zakasnio 15 minuta na dogovorenu večeru, nije izneo smeće kada ste mu rekli, ili je ostavio peškir na podu, to nije razlog za takvu halabuku. Ako vas takve stvari toliko ljute, možda je ipak problem u nečem većem.

 

4. Kada ste na javnom mestu ili u nečijem društvu
Bez obzira radi li nešto što vas s razlogom nervira, ovo nije ni vreme ni mesto da raspravljate o tome. Suzdržite se od komentara i rešite problem kasnije u četiri zida.

 

5. Posle koje čašice previše...
Ako ste pripiti, umorni ili gladni... učinite sve samo nemojte da ulazite u svađe. Pošto se otreznite, odmorite ili nahranite, slika koju vidite biće potpuno drugačija. I često puta nećete ni znati zašto ste se pre toliko naljutili, piše Magazin.


IZVOR