Pocetna » Ljubav i Sex


6 najvećih muških kompleksa u seksu




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1006
Dodao/la: Inn@
datum: 2012-05-31


Muškarci su veoma osetljivi kada je reč o njihovoj dlakavosti, mada su najnovije studije pokazale da su maljavi muškarci veoma privlačni ženama.

I muškarci imaju svoje komplekse iako veoma retko govore o tome. Da bi bolje razumeli jedne druge nudimo vam šta to brine jači pol.

1. Dlakavost
Muškarci su veoma osetljivi kada je reč o njihovoj dlakavosti, mada su najnovije studije pokazale da su maljavi muškarci veoma privlačni ženama. Čini se kako trend depiliranih frajera koje svakodnevno viđamo u časopisima ipak nije uspeo promeni pojam "pravog muškarca" kod većine žena.

2. Veličina penisa
Prosečna dužina penisa u punoj erekciji kod belaca je oko 13,7 centimetara, dok je prosečna dužina kad nije u akciji 7,4 centimetra. Iako jači pol neprestano misli o tome, većini žena veličina nije toliko bitna. Jedno istraživanje u holandiji pokazalo je da samo jedan 1 odsto misli da je "vrlo bitna", dok 20 odsto tvrdi da je bitna, 22 odsto žena tvrdi da veličina "nije nimalo bitna", dok njih 55 odsto smatra da jednostavno "nije bitna".

3. Kondomi
Jedna od najčešće korišćenih izvinjenja muškaraca koji ne žele da koriste kondom jest upravo da im znatno smanjuje doživljaj. Velika britanska studija provedena na gotovo 10.000 parova pokazala je da ne postoji velika razlika između seksa s kondomom i onog bez njega. S druge strane, kondom je apsolutno najpouzdanija zaštita od polnih bolesti i neželjene trudnoće.

4. Zadovoljavanje partnerke
Iako je orgazam uglavnom poželjan, studije seksualnog zadovoljstva pokazale su da žene stavljaju orgazam tek na četvrto mesto po važnosti kad je reč o dobrom seksu. Ipak, orgazam je važan deo dobrog odnosa i muška je dužnost da ga barem povremeno priuštite partnerki.

5. Preuranjena ejakulacija
Preuranjena je ejakulacija najčešći oblik seksualne disfunkcije kod muškaraca, a događa se kod 30 odsto muškaraca. Postoji nekoliko načina da ublažite ovu ponekad neugodnu pojavu - lekovi ili vežbanje mišića penisa stiskanjem i otpuštanjem.

6. Erektilna disfunkcija
Nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije povremeno se događa svakom muškarcu, a predstavlja problem tek ukoliko se to događa u 50 odsto slučajeva ili češće. Najčešći uzrok "normalnoj" erektilnoj disfunkciji jesu stres, umor i preterana konzumacija alkohola.