Pocetna » Ljubav i Sex


7 koraka do izluđujućeg seksa.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1147
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-04


Loše navike i predrasude često mogu biti prepreka na putu ka potpunom uživanju u seksu. Psihijatri stoga nude sedam saveta za prevazilaženje ovih prepreka, a rezultat je kvalitetniji i zabavniji seks.1. Ne odričite se onoga što vam je potrebno.

1. Ne odričite se onoga što vam je potrebno
Žene se boje odbijanja i željne su da zadovolje toliko da veoma lako odustaju od svojih potreba, što vodi hroničnoj frustraciji. Istina je da svaka veza podrazumeva određene kompromise, ali odricanje od onoga što vam je zaista potrebno ne vodi kvalitetnoj vezi, već nezadovoljstvu.

2. Podelite svoja osećanja i potrebe sa partnerom
Ako nemate hrabrosti da mu kažete šta vi želite u krevetu, nemojte biti sa njim. Za dobar seks potreban je osećaj sigurnosti i poverenja. Ovaj savet izveden je iz prethodnog: kada raščistite sa sobom šta želite, budite spremni da to kažete i partneru. Zdrav seks uslovljen je zdravom komunikacijom, a od partnera se ne može očekivati da vam čita misli.

3. Prihvatite svoje telo onakvo kakvo jeste
Zadovoljstvo je uslovljeno prihvatanjem svog tela. Neprestana briga o borama, celulitu i višku kilograma ubija raspoloženje. Prestanite da osuđujete sebe zbog nesavršenosti svog tela: ako vaš partner insistira na njima, to je znak njegove površnosti i nesigurnosti.

4. Ne koristite seks kao nagradu ili kaznu
Muškarci ne vole da budu kontrolisani i kažnjavani, naročito ne putem seksa. Ako imate problema sa partnerom, rešite ih na zreliji način. Ne smete vi odlučivati kada je on zaslužio seks, a kada ne. S druge strane, ako seks koristite kao nagradu, vaš partner će vremenom početi da vas tretira kao objekat.

5. Ne držite kućne ljubimce u spavaćoj sobi
Koliko god voleli svoje ljubimce, njima nije mesto u spavaćoj sobi. Oni brane svoju treitoriju i mogu postati ljubomorni ili poželeti da se igraju sa vama. Pas može početi da laje ili reži, mačka može skočiti na krevet. Ovakve nezgodne situacije mogu se izbeći zatvaranjem vrata spavaće sobe.

6. Imajte smisla za humor
Seks jeste čin intimnosti, ali istovremeno treba da bude i zabavan. Može biti izluđujući, ali povremeno stvari mogu poći naopako. Od takvih situacija odbraniće vas dobar smisao za humor. Sposobnost da se nasmejete na sopstveni račun smanjiće napetost prilikom loših iskustava, a humor je dobar način da se ljudi povežu.

7. Uživajte u uzimanju i davanju
Najbolji seks postiže se kada se partneri jednako trude da zadovolje jedno drugo. Deljenje iskustava sa partnerom je put ka najboljem seksualnom iskustvu, i ako jedno od njih nije u potpunosti u tome, to može upropastiti čitav diživljaj. Dobrog ljubavnika ne čini sama tehnika, već pažnja i napor da se parnter usreći.