Pocetna » Ljubav i Sex


7 razloga zašto muškarci varaju




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1340
Dodao/la: ilunga
datum: 2013-01-29


Evo kako eksperti objašnjavaju zbog čega muškarci varaju. To može biti strah od vezivanja, kontrola ili su jednostavno zavisni od švrljanja. Eksperti za seks i partnerske veze su izdvojili najčešće razloge zbog kojih će vas muškarci prevariti.

IZBEGAVANJE INTIMIZACIJE
- Da, poznato je da se muškarci teže otvaraju i vezuju za partnerku. Intimizacija ih plaši, pa se često udaljavaju od supruge ili devojke tako što je varaju - kaže psihijatar Gejl Salc.
Na ovaj način se ne oslanjaju u potpunosti ni na koga, pa ne mogu da budu povređeni.

NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE
Sa druge strane neki muškarci se osećaju napušteno i traže malo pažnje izvan veze. Kako kaže seks ekspert Emili Mors, veliki broj parova provedi malo vremena zajedno i vremenom prestanu da komuniciraju. Kada se to dogodi lakše je varati nego razgovarati o problemima.

KADA PROĐE MEDENI MESEC
Ne možete da se zasitite jedno drugog na početku veze. Ali nakon određenog vremena, nema više početnog žara, što je u redu. Neki muškarci žive za strasne trenutke medenog meseca, a kada oni prođu, traže ih na drugom mestu.

ŽELE KONTROLU
Dr. Salc kaže da su neki muškarci neverni jer žele potpunu kontrolu i moć u vezi, a varanje im pruža dodatni dokaz da mogu sve što požele.

NEDOSTATAK VOLJE
Neki muškarci se upuštaju u seksualne afere jer se prilika ukazala, a nisu dovoljno zreli i voljni da kažu ne.

DO SADA NISU OTKRIVENI U PRELJUBI
Prema dr. Salcu, neće svaku preljubnik da "ponovi delo", ali ukoliko ne razmisli zašto je prevario partnera ponovo će se upustiti u varanje jer je do sada uspešno prolazio neotkriven.

VOLE RAZNOVRSNOST
- Muškarci priznaju da varaju jer vole raznovrsnost u ljubavnom životu, a opet im je bitno i da imaju stalnu vezu - kaže dr Mors.