Pocetna » Zdravlje


Ako želiš da smršaš ne preskači doručak




  Ocenite članak: 0
pregleda: 992
Dodao/la: Stex96
datum: 2013-08-19


Važno je ne preskakati doručak. Čak se preporučuje da polovinu dnevnih kalorija unesete kroz doručak što će vam pomoći da smršate.
U toku 12 nedelja istraživanja sprovedenog u Izraelu, 74 žene su unosile oko 1.400 kalorija dnevno, među njima određeni broj proteina, ugljenih hidrata i masti. Podeljene su u dve grupe, jedna grupa je unosila 700 kcal, uključujući čokoladicu, za doručak, 500 kcal za ručak i 200 za večeru. Druga grupa je unosila 200 kcal za doručak, 500 kcal za ručak i 700 kcal za večeru.
Do kraja istraživanja, žene koje su jele obiman doručak izgubile su dva i po puta više kilograma i znatno im se smanjio obim nego kod žena koje su imale obimnu večeru. I to nije sve! One koje su jele kaloričniji doručak imale su niži nivo holesterola i izjavile da se osećaju manje gladno u toku dana.

Ranija istraživanja su pokazala da vaš metabolizam radi brže i efikasnije ujutru pa je manja verovatnoća da će vase telo skladištiti masti.

Naravno, treba birati balansiran obrok koji je bogat proteinima, jaja, jogurt, suvo meso, a čak i da dopustite sebi da pojedete nešto slatko, ako želite, piše Cosmopolitan.

Takođe, treba paziti da ručak i večera budu niskokalorični da biste uspeli da smršate.


IZVOR