Pocetna » Zanimljivosti


Anonymous: Sezona Lova na Neonaciste




  Ocenite članak: 1
pregleda: 957
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-03-04


Cyber aktivisti udruženi sa hakerskog grupom Anonymous započela su digitalnu kampanju protiv neonacizma na internetu. Pripadnici pokreta Anonymous su poslednjih dana oborili više poznatih nacističkih internet stranica, među kojima su bloodandhonour.com, rocknord24.com, thiazi.net, ali i stranica nemačke stranke NPD, naslednice Hitlerove Nacional-socijalističke partije.

U okviru operacija Blitzkrieg i Summerstorm, koje se odnose na borbu protiv fašizma i šovinizma širom sveta, iz pokreta Anonymous poručuju:

„Borimo se za slobodu i protiv svih svetskih tlačitelja, samim tim protiv netolerancije i zla na Zemlji. Cilj operacije Summerstorm je zadati blic-udarac svakoj dehumanističkoj organizaciji, kako bismo ugasili svetla i pomeli je, kao što letnja kiša odnese nagomilanu prljavštinu.“

Operacija Blitzkrieg datira još iz 2010. godine, dok je operacija Summerstorm pokrenuta povodom terorističkih napada u Norveškoj.

“Vaši neshvatljivi postupci i vaše neprihvatanje sloboda i jednakosti koje svako ljudsko biće dobija rođenjem je izazvalo mržnju i rasizam širom sveta”, navodi grupa u online poruci.

“Nakon Prvog svetskog rata, vaša ideologija je bacila svet u haos. Vi ste pokrenulu kugu zvanu anitsemitizam i trudili se da razima bude urezan u našoj kolektivnoj svesti kako bi čovečanstvo prihvatilo tu ideju bez ikakvog preispitivanja”.

Pripadnici hakerskog kolektiva Anonymous su takođe istakli da je nacistička ideologija ne samo pomutila individualnu percepiciju već i izazvala Hladni rat koji je trajao decenijama.

“Holokaust nad Jevrejima, Sintima i Romima i vaša takozvana “eutanazija” osoba sa invaliditetom, što se smatra okrutnim vrhuncem Drugog svetskog rata, su odneli više od 6.000.000 nevinih života. Vi ste kombinovali ideale sa užasima masovnih ubistava, što je dovelo do uništenja ljudskih života u obimu koji do tada nije viđen”.

“Sve to su poznate činjenice i vi i dalje pratite i širite te ideje kako bi pojačali simbolizam ovih ideja dostojnih prezira. Vi i dalje izazivate bol i smrt kod ljudi koji vam ništa nisu uradili a u isto vreme vi to činite iz gađenja ili prosto radi zadovoljstva”, kaže se u video poruci grupe.

Kako navode iz haktivističke grupe Anonymous, takvo ponašanje, koje uključuje i napade na bespomoćne izbeglice i imigrante, je navelo grupu da preuzme “krucijalne korake” protiv neonacističkih aktivista na mreži.

“To ponašanje se više neće tolerisati. Vi ste osudili sebe na mnoge zločine protiv čovečnosti…Sa tim hipokritskim stavom vi ste skrenuli pažnju kolektiva Anonymous na vaše delovanje”.

Grupa Anonymous je zatražila od svojih pristalica da im pomognu da identifikuju sajtove “gde se nacisti okupljaju”, prikupe relevantne podatke i zajedno sa njima koordinišu buduće napade.

“Da li ćete prihvatiti uzdizanje fašističke mržnje i nasilja koju šire preko svoje propagande na internetu? Zato, priključite se Operaciji Blitzkrieg i ispalite vaš hitac”!


0   Spam
BMW   (2012-03-06 11:47 AM) [Sadrzaj]
Čuj to zbunjen