Pocetna » Estrada i Tv


APSOLUTNI REKORDER PRODAJE.




  Ocenite članak: 5
pregleda: 995
Dodao/la: DzonDon
datum: 2018-10-09


Zdravko Čolić ima prodanih milijun albuma, drži rekord pulske Arene, a slijedi i zagrebački spektakl.

Vijest da je netko u ovim, za diskografiju izuzetno teškim vremenima prodao milijun primjeraka nosača zvuka zvuči poput novosti koja dolazi iz svijeta znanstvene fantastike. No, kad se dozna da je riječ o albumu Zdravka Čolića, ništa više nije tako nevjerojatno, a posebno priznanje za milijun prodanih primjeraka albuma “Ako priđeš bliže” najveća regionalna zvijezda primila je u utorak u prostorijama Croatia Recordsa u Zagrebu.

Postao fenomen!

Podsjetimo, “Ako priđeš bliže” Čolićev je drugi studijski album. Snimljen je u Zagrebu, miksan u Njemačkoj, a ploča je te 1977. godine bila doslovno razgrabljena. Za prva dva tjedna prodano je 50 tisuća primjeraka, što ne čudi ako se zna da su na tom albumu pjesme “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda”, “Zagrli me”, “Jedna zima s Kristinom”, “Produži dalje”...

Čolić je taj album promovirao na velikoj turneji po bivšoj Jugoslaviji, a cijeli spektakl pojačala je baletna skupina Lokice. Na kraju turneje nazvane “Putujući zemljotres” album je bio prodan u 700 tisuća primjeraka.

Također, 1978. godine Čolić je u anketi lista Zdravo pobijedio u kategoriji najdraže ličnosti bivše Jugoslavije, a tijekom koncerta na Marakani snimljeni su i prvi kadrovi filma o Zdravku, nazvanog “Pjevam danju, pjevam noću”.


IZVOR