Pocetna » Zanimljivosti


Aston martin sprema novi SUV model




  Ocenite članak: 2
pregleda: 862
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-17


Aston Martin Lagonda koncept je imao prilično burnu prošlost. Nakon što je konceptna verzija ovog modela predstavljena na sajmu u Ženevi 2009. godine, već u septembru 2010. razvoj na njemu je prekinut.

Glavni razlog leži u činjenici da je prilično loše prihvaćen, kako u javnosti, tako i među automobilskim novinarima.Nakon toga, glasine su spominjale moguće oživljavanje ovog koncepta, dok su pojedini izvori naveli da bi mogao da bude zasnovan na Mercedes GL-u, mada je spomenuta mogućnost da bi Lagonda umesto u SUV obliku (kao što je i planirano), mogla da se nađe u limuzinskoj verziji.Tu je nastao problem, jer je Aston Martin već na tržištu imao predstavnika u tom segmentu, u vidu modela Rapide. Uz to, konkurentske kompanije, Bentley i Lamborghini se već spremaju za SUV tržište, pre svega u Kini i arapskim zemljama.

Danas nam stiže ne tako iznenađujuća vest - Lagonda se vraća, a kompanija je SUV modelu dala najviši prioritet. Naravno, u ponudi britanskog proizvođača, naredne godine će se naći novi DBS ili DB9, ali uprkos njihovoj popularnosti, na tržištu kupea ne vlada velika potražnja.Sve u svemu, uskoro možemo da očekujemo super luksuzni model sa pogonom na sva četiri točka, koji će pre svega ciljati kinesko tržište, na kome je SUV segment u prošloj godini ostvario četiri puta bolje rezultate od ostatka tržišta.


+1   Spam
BMW   (2012-05-18 9:55 AM) [Sadrzaj]
Kako moćan auto :)