Pocetna » Sport


Barcelona i Sevilla uvjerljive




  Ocenite članak: 1
pregleda: 860
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


Barcelona i Sevilla večerašnjim su pobjedama samo potvrdile svoje učešće u osmini finala španskog Kupa Kralja.
Barcelona je na Nou Campu ugostila Alves, kome je u prvom susretu utrpala tri komada. Katalonci su ponovo bili efikasni i na kraju, očekivano, bez većih problema, prošli dalje.

No, prvi su u vodstvo stigli gosti. U 17. minuti Borja Viguera se prikrao iza leđa Barcine odbrane i jedan centaršut s desne strane sjajno glavom pospremio u mrežu domaćih. Barcelona do izjednačenja stiže u 35. minuti.

Adriano se ubacio po lijevoj strani, odigrao dupli pas sa Thiagom Alcantarom i loptu pospremio u donji lijevi ugao gola gostujućeg golmana. Sergija Herrere.

Otpor gostiju slomio je u nastavku s dva gola sjajni napadač David Villa. Prvo je u 56. minuti zabio iz slobodnjaka s nekih 20-ak metara, a dvije minute kasnije Tello i Villa su izašli sami pred gol gostiju, ovaj prvi proigrao svog suigrača, a Villa postigao ukupno 300. gol u karijeri.

Do kraja je Barca zadržala prednost i s ukupnih 6:1 se plasirala u narednu fazu natjecanja.

Sevilla je nakon 3:1 pobjede iz prve utakmice, stigla do još jedne uvjerljive nad Espanyolom. Andalužani su s 3:0 slavili u Kataloniji. Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 26. minuti. Lopez je napravio penal i dobio direktan crveni karton, a Perotti pogodio s bijele tačke za 1:0.

Gosti su u samoj završnici prvog dijela preko hrvatskog reprezentativca Rakitića udvostručili prednost, a onda u 49. minuti Baba sjajnim škaricama poslije ubačaja Rakitića pogađa za konačnih 3:0. Za goste nije večeras nastupio kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.


Kup Kralja, šesnaestina finala:
Barcelona - Alaves 3:1 (Adriano 35, Villa 56, 59/ Viguera 17)
Espanyol - Sevilla 0:3 (Perotti 26, Rakitić 45, Baba 49)