Pocetna » Sport


Barcelona slavila tijesno protiv Partizana




  Ocenite članak: 0
pregleda: 738
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-02


Barcelona je jedna od ekipa koje još uvijek nemaju poraza, dok gosti iz Beograda još uvijek nisu slavili u Euroligi ove sezone. Caja nije uspjela potvrditi dobru formu.

Barcelona - Partizan 85:82

Barcelona nema poraza u Euroligi ove sezone, a mlada ekipa Duška Vujoševića teško da se može suprotstaviti Navarru i društvu. Odlično je Partizan otvorio susret, a izabranici Duška Vujoševića imali su devet poena prednosti nakon samo tri minute igre. Sjajno je u susret ušao Dejan Musli gađajući 3-3 za dva. Nije to dugo potrajalo, a domaćin je do isteka desete minute došao na plus osam. Drugu četvrtinu
opet bolje otvaraju Beograđani, pa je nakon pet minuta igre rezultat bio 26:26. Nije Partizan dozvolio Barceloni da se odvoji, sjajni su bili Musli i Anđušić. U redovima domaćina, za prvih 20 minuta, Huertas je uspio skupiti 19 poena, uz šut za tri 5-5. Nakon druge četvrtine rezultat je bio izjednačen, 37:37.

U drugo poluvrijeme izabranici Xavija Pascuala ulaze mnogo odlučnije i nakon samo pet minuta igre dolaze do plus 13. U nastavku prednost Barse samo raste. Međutim Partizan tri minute prije kraja stiže do minus četiri. Prišao je gost i na minus dva, ali više nisu mogli. Barcelona je pobjedila rezultatom 85:82. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Huertas sa 24 poena, dok je Navarro postigao 15 poena. Kod gostiju Musli je postigao 14, a Bertans 17 poena.

Caja Laboral Anadolu Efes 64:76

Caja je krenula loše u novu sezonu, ali su izabranici Duška Ivanovića podigli formu i večeras žele pobjedom potvrditi dobre igre. Sa druge strane je Anadolu Efes predvođen Farmarom, koji želi da iz Vitorije odnese dva boda. Caja je Turcima u startu stavila do znanja da želi pobjedu večeras i mirnu završnicu utakmice. Međutim drugo poluvrijeme nije bilo u skladu sa očekivanjima domaćih. Ali krenimo redom. Nakon prve četvrtine izabranici Duška Ivanovića imali su prednost 19:15. U drugoj četvrtini potpuna dominacija domaćina. Efes nije imao odgovor na igru Caje, pa je domaćin ovaj dio igre dobio rezultatom 29:15.

U nastavku se raspala igra Caje Laboral, domaćin je za poluvrijeme postigao samo 16 poena. Efes je odigrao sjajnu obranu i na kraju slavio zasluženo. Krajnji rezultat bio je 76:64 za goste. Najbolji je još jednom u pobjedničkoj ekipi bio Jordan Farmar sa 18 postignutih poena, dok je Gonlum dodao 10. U Caji je Cabezas postigao 12, dok je Nocioni dodao 11.