Pocetna » Sport


Bayern osvojio kup, Borussiji nije priznat regularan pogodak




  Ocenite članak: 0
pregleda: 723
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-18


Oba su pogotka pala nakon regularnog dijela, u produžecima. Prvo je Arjen Robben u 107. minuti zabio za vodstvo, a pobjedu Bavaraca je potvrdio Müller u 122. minuti


Bayern München je drugu godinu zaredom uspio osvojiti njemački kup. U subotnjem finalu odigranom u Berlinu pobijedio je Borussiju Dortmund 2:0. Oba su pogotka pala nakon regularnog dijela, u produžecima. Prvo je Arjen Robben u 107. minuti zabio za vodstvo, a pobjedu Bavaraca je potvrdio Müller u 122. minuti.

Bila je ovo jedna izjednačena utakmica. Iako je veći dio utakmice Bayern vodio u posjedu lopte, Borussija se uspjela dići u drugom poluvremenu. Nijedna se momčad nije isticala do kraja prvog poluvremena kada je prvo Hojbjerg iz dobre prilike pucao pokraj gola, a potom je, na drugoj strani terena, Lewandowski pucao preko gola jer je oklijevao s udarcem.

Drugo se poluvrijeme nastavilo u istom tonu kao i prvo. Bavarci su nizali kratka dodavanja, ali nisu uspjeli ugroziti Borussijinu obranu. Bayern je imao odličnu priliku u 57. minuti. Ribery je ubacio s desne strane u kazneni prostor, a Schmelzer je umalo pogodio vlastitu mrežu.

Najbitniji trenutak utakmice se dogodio u 64. minuti kada Borussiji nije priznat regularan pogodak. Hummels je pucao glavom,a Dante je izbio loptu iz gola. Sudac nije vidio pogodak, iako je lopta gotovo pola metra prešla gol liniju.

Nakon 90 minuta nije bilo pogodaka, a u produžecima se bolje snašao Bayern. u 107. minuti Arjen Robben je iznenadio obranu Borussije. Nizozemac je utrčao na ubačaj s desne strane i iza leđa obrane spretno pospremio loptu u gol Weidenfellera. Točku na i stavio je Thomas Mülleru 122. minuti. Bila je to brza kontra Bayerna, Müller je izašao sam ispred vratara, zaobišao ga i zabio za 2:0.

Podsjetimo, Bayern je igrao bez Marija Mandžukića, kojem je Guardiola poslao jasnu poruku da na njega više ne računa...

Tijek utakmice: Bayern - Borussia 2:0

123' Gotova je utakmica, Bayern je osvojio njemački kup!

122' GOOOOOL!!!! Brza kontra Bayerna, Müller je išao sam na vratara, zaobišao ga i zabio za 2:0

120' Reus je pucao, lopta se odbila od Boatenga i otišla tik iznad vratnice

116' Imala je Borussia slobodan udarac na 25 metara od gola, ali Reus je pucao iznad gola

115' Još jedna velika prilika za Bayern, Robben je išao sam na vratara, ali nije uspio potkopati loptu iznad Weidenfellera

107' GOOOL!!! Robben je utrčao na dodavanje s desne strane i iznenadio sve. Spretno je pogodio za vodstvo Bayerna.

105' Završen je prvi produžetak, igrači imaju kratku pauzu za odmor, a onda slijedi posljednjih petnaest minuta utakmice.

100' Krenuli su problemi s grčevima.

91' Krenuli su produžecu u Berlinu.

90' Završen je regularni dio utakmice u kojemu nije bilo pogodaka. Igrat će se produžeci.

75' Odlična prilika za Bayern. Robben je pucao, a Weidenfeller brzo reagira i brani rukom.

64' Borussiji nije priznat pogodak! Hummels je pucao glavom, a Dante je izbio loptu koja je već bila u golu. No sudac nije vidio da je cijela lopta prešla liniju.

60' Prva izmjena kod Borussije. Mkhitaryan izlazi s terena, a ulazi Oliver Kirch.

57' Najbolja prilika za Bayern. Ribery je s desne strani ubacio u kazneni prostor, a Schmelzer je umalo pogodio vlastitu mrežu.

55' Muller je pucao, bila je to nevjerojatna obrana golmana Borussije.

53' Bayernov Toni Kross je zaradio prvi žuti karton na utakmici.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme u Berlinu.

45' Završeno je prvo poluvrijeme u Berlinu. Rezultat je 0:0. Bayern čuva loptu kratkim pasevima, ali ne uspijevaju načeti Borussijinu obranu. U posljednjim minutama prvoga dijela obe su momčadi imale odlične prilike, ali su i Hojbjerg i Lewandowski bili neprecizni.

45' Lawandowski je uspio promašiti cijeli gol Bayerna! Primio je loptu u šesnaestercu, ali je oklijevao s udarcem i pucao je iznad gola.

44' Ovo je bila velika prilika za Bayern! Hojbjerg je primio loptu u šesnaestercu, iz blizine pucao, ali je lopta otišla pokraj gola.

37' Bayern ima veći posjed lopte ali im to ne pomaže da postignu pogodak.

28' Filipp Lahm mora napustiti igru jer se ozlijedio, umjesto njega u igru ulazi Franck Ribery.

23' Dortmundov Nuri Sahin je pokušao iz velike udaljenosti zakucati u gol, međutim lopta je otišla pored gola. Nakon prekršaja Boatenga Dortmund je izveo slobodni udarac ali je Reus pucao u Neuera.

18' Papastathopoulos je centrirao ali je obrana Bayerna uspjela presjeći loptu. Nakon toga je Müller primio loptu u dobroj poziciji, ali mu je udarac blokiran.

14' Nijedna ekipa nije imala većih prilika. Bayern je uputio par udaraca prema golu Borussije ali je obrana uspjela očistiti.

4' Thomas Müller je u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Golman Weidenfeller je obranio.

1' Počela je utakmica finala njemačkog kupa u Berlinu. Sudac je Florian Mayer.

0' Bayern: Neuer - Dante, Martínez, Robben, Rafinha, Boateng, Götze, Lahm, Müller, Hojbjerg, Kroos

0' Borussia: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Jojić, Sahin, Mkhitaryan, Reus, Grosskreutz, Lewandowski


IZVOR