Pocetna » Sport


Bayern ponizio Lille na Allianz Areni




  Ocenite članak: 0
pregleda: 763
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-08


Bayern je deklasirao Lille u okviru grupe F Lige prvaka sa visokih 6:1, dok je Valencija sa 4:2 bila bolja od BATE Borisova.

Bayern je na svojoj Allianz Areni važio za apsolutnog favorita protiv francuske ekipe Lillea, a to je potvrdio već nakon samo pet minuta igre.

U petoj je minuti dosuđen slobodan udarac za bavarskog giganta na nešto više od 20 metara od gola Lille. Loptu je namjestio reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger i sjajnim udarcem doveo Bayern u vodstvo.

Dominacija Bayerna pred svojim navijačima nastavljena i nakon gola Schweisteigera, pa je u 18. minuti bilo već 2:0. Strijelac drugog gola bio je Claudio Pizzaro, nakon sjajne akcije kojoj je začetnik bio Franck Ribery.

3:0 bilo je već u 23. minuti i to ponovo iz slobodnog udarca. Ovog puta slobodnjak je izveo Arjen Robben, lopta je pogodila Balmonta u živom zidu Lille, prevarila golmana i završila u mreži. Bayern je tako riješio utakmicu za samo nešto više od 20 minuta igre.

Samo pet minuta nakon toga, Philip Lahm uposlio je Pizzara, koji svojim drugim golom nagovještava katastrofu Lillea večeras, Bayern je poveo sa 4:0.

Isto su akteri učestvovali i kod narednog gola Bayerna. Lahm je u 33. minuti ubacio, a Pizzaro glavom ostvario hat-trick, te doveo Bayern na ogromnih 5:0. Kalou je u 58. minuti smanjio na 1:5, ali je šest minuta kasnije Toni Kroos pogodio za konačnih 6:1.

Valencija je na svojoj Mestalli prilično brzo riješila utakmicu sa bjeloruskim predstavnikom BATE Borisovim. Jonas je u 26. minuti doveo Šišmiše u vodstvo. Francuz Feghouli je u 51. minuti povisio na 3:0, a samo dvije minute kasnije Bressan je smanjio na 1:3.

Mozolevski je dao nade BATE-u sedam minuta prije kraja utakmice, pogodivši za 2:3, ali je Feghouli dvije minute kasnije postavio konačnih 4:2.