Pocetna » Film


Ben Whishaw kao Freddie Mercury!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 945
Dodao/la: Orion
datum: 2013-12-10

Slike iz Ben Whishaw kao Freddie Mercury!


I konačno je službeno potvrđeno, mlađahni glumac Ben Whishaw ("Cloud Atlas", "Skyfall") dobio je čast utjeloviti britanskog pjevača Freddieja Mercuryja u biografskom filmu na velikim ekranima.

Nakon što je Sacha Baron Cohen 'otpao' iz projekta, točnije napustio ga ovo ljeto, Whishaw se spominjao kao najizgledniji kandidat, a sada je finalno odlučeno. Isto tako, poznat je i redatelj, a radi se o Dexteru Fletcheru koji je svoj uspješan redateljski debi ostvario 2011. godine s filmom "Wild Bill", a nedavno je završio i mjuzikl "Sunshine on Leith". Za scenarij će pak biti zadužen Peter Morgan ("The Queen").



Podsjetimo kako će se film o Mercuryju, frontmenu grupe Queen bazirati na periodu njegove/njihove karijere oko 1985. godine i nastupom na Live Aidu-u. Neće se baviti njegovom smrću 1991. godine kada je preminuo zbog komplikacija, odnosno upalom pluća prouzrokovanom HIV-om-.

Kao pjevač, ostao je zapamćen po svojim glasovnim mogućnostima i razmetljivim nastupima na koncertima. Također, bio je sjajan tekstopisac iz čijeg pera su izašle neke od najpoznatijih rock pjesama, kao što su: "Bohemian Rhapsody", "Killer Queen", "Somebody to Love", "Don't Stop Me Now", "Crazy Little Thing Called Love" i "We Are the Champions". Grupa Queen prodala je više od 300 milijuna albuma u svijetu, a paralelno s karijerom pjevača u grupi Queen, Mercury je imao i iznimno uspješnu solo karijeru.


IZVOR


+1   Spam
Orion   (2013-12-11 2:11 AM) [Sadrzaj]
i ja isto :D