Pocetna » Sport


Beograd: Partizan pobijedio Crvenu zvezdu rezultatom 1:0




  Ocenite članak: 0
pregleda: 915
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-10-18


Vječiti derbi, 147. po redu, pripao je Partizanu, koji je na svom stadionu pobijedio Crvenu zvezdu rezultatom 1:0 i na taj način osvojio nova tri boda.


Na samom početku utakmice, meč je bio prekinut nakratko zbog bakljade na južnoj tribini gdje se nalaze navijači Partizana. Delegat je tada najavio prekid meča u slučaju da se ponovi slična situacija, ali je meč odigran do kraja, bez obzira na pojavljivanje još jedne bakljade na istoj tribini jer se dim brzo razišao.

Prvo poluvreme završeno je bez golova. Partizan je bio bolji u prvih 20 minuta, zaprijetili su sa dvije ozbiljnije šanse, a potom se istakla Zvezda, međutim Jović je propustio dvije sjajne gol šanse, jednu čak sa pet metara.

Tokom drugog poluvremena, u 77. minutu, Partizan je poveo sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Nikola Drinčić.

Zvezda je u posljednjim minutama meča pojačala pritisak, ali i pored pet minuta sudijske nadoknade nije uspela da postigne gol.

Nakon ovog derbija, Partizan je zadržao maksimalan učinak u Jelen Super ligi, ima osam pobjeda i četiri boda više od Zvezde i meč zaostatka. Ovo je drugi put u nizu, da su igrači Partizana na svom terenu slavili u meču protiv Crvene zvezde.


IZVOR