Pocetna » Film


Borba za kulturu u novom traileru "The Monuments Men"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 868
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-11

Slike iz Borba za kulturu u novom traileru "The Monuments Men"


Kao što je to napravio i kao lik u svom filmu, George Clooney okupio je zvjezdanu ekipu stručnjaka (u ovom slučaju glumaca) za svoj posljednji redateljsko-scenaristički uradak The Monuments Men. Danas smo dobili i novi trailer sa proširenom pričom.

Istinita priča smještena u period Drugog svjetskog rata, kada Clooneyjev lik skupi ekipu povjesničara umjetnosti i restauratora koje pokupi iz muzeja, galerija i sveučilišta kako bi, zajedno s njim išli na prvu crtu bojišnice i zaustavili uništavanje neprocjenjivih umjetničkih djela.



Ne samo da se moraju suprotstaviti nacistima koji uništavaju sve pred sobom nego moraju uvjeriti i savezničke trupe kako oni nisu neprijatelji i nemaju namjeru nikoga napadati što nije lak zadatak za povjesničare umjetnosti.

Uz Clooneya u filmu glume i Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban i Hugh Bonneville. Clooney je redatelj, ali je zaslužan i za scenarij koji uz njega potpisuje i Grant Heslov, a rađen je po uzoru na istoimeni roman autora Roberta M. Edsela i Breta Wittera. Film se u našim kinima očekuje 23. siječnja 2014.


IZVOR