Pocetna » Sport


Brazil sa 7:1 poražen i ponižen u svojoj kući, Nemačka u finalu Mundijala! F




  Ocenite članak: 0
pregleda: 762
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-09

Slike iz Brazil sa 7:1 poražen i ponižen u svojoj kući, Nemačka u finalu Mundijala! F Slike iz Brazil sa 7:1 poražen i ponižen u svojoj kući, Nemačka u finalu Mundijala! F Slike iz Brazil sa 7:1 poražen i ponižen u svojoj kući, Nemačka u finalu Mundijala! F Slike iz Brazil sa 7:1 poražen i ponižen u svojoj kući, Nemačka u finalu Mundijala! F


"Ko je ko i ko je kome, šta ću ja u svemu tome" - stihovi pesme jednog srpskog benda koji su mogli da opišu sliku zbunjenog i poniženog domaćina u Belo Horizonteu. Reprezentacija Nemačke je u finale Svetskog prvenstvo prošla tako što je u prvih pola sata igre dala pet golova, a kasnije samo dokrajčila, više nego osramoćeni Brazil sa 7:1!



Neverica, suze, zbunjene face, očajna igra domaćina i dominacija Nemaca... Brazil je bio u totalnom šoku. Odbrana tima Felipea Skolarija odavala je utisak amatera i rekreaktivaca, pa su "panceri" to propisno kaznili i došli do borbe za svetski tron.



Nemačka je ruku za šamare pripremila već u 11. minutu kada je korner izveo Toni Kros, a odbrana Brazila reagovala zaista na način nedostojan jedne od najjačih ekipa sveta, te je Miler postavio nogu u petercu i savladao Žulija Sezara. Da je neko domaćinu prvenstva pričao šta će da se dešava u narednih 15 minuta, sigurno da mu ne bi verovao, a suze su same počele da liju, zasluženo.



Miroslav Klose iskoristio je lepo dodavanje Tomasa Milera u 23. minutu, te iz drugog puta proturi sa šest metara loptu u mrežu, u sam ugao čuvara mreže Brazila. To je iskusnom napadaču bio 16. pogodak na Svetskom prvenstvu, čime je prestigao legendarnog Brazilca Rolanda i postao najbolji strelac u istoriji tog takmičenja. efanziva momaka u žutom je izgledala više nego amaterskog kroja, te se to potvrdilo i samo minut kasnije.



Filip Lam prošao je po desnoj strani i uputio centaršut koji nije uspeo da iskoristi Miler, ali zato jeste Toni Kros koji je raketom, iz prve, sa ivice šesnaesterca, ostavio Sezara bez ikakve šanse da spreči promenu rezultata na semaforu u 3:0.

Brazil gori od Haitija
Poslednji tim koji je primio pet golova za poluvreme Svetskog prvenstva, bio je slabašni Haiti protiv Poljske 1974. godine. A baš od Poljaka, Brazil je jedini put primio pet golova u istoriji na Mundijalu, davne 1938. godine.
Zapravo, nikad niko nije za 30 minuta na Svetskom prvenstvu primio pet golova, Brazil je to uspeo na sopstvenom terenu.
Šok na tribinama, ali i u taboru Brazilaca koji nisu uspevali da pređu polovinu, a svaka izgubljena lopta pretvarala se u opasnu kontru, te je u 26. minutu Kros povukao loptu u situaciji "2 na 2" dodao loptu Samiju Kediri koji je samo uzvratio povratim pasom za 4:0 i drugi pogodak plejmejkera Bajern Minhena.

Preslikana akcija i - "petarda"! Tri minuta nakon četvrtog gola, stigao je i peti pošto je Kedira došao u situaciju na rubu kaznenog prostora da bira gde da pošalje loptu, a on je dodao do Mesuta Ozila koji je vratio loptu nazad do saigrača, pa je Kedira prosledio loptu za mrežu za još veću nevericu, ako je to uopšte bilo moguće.



Na poluvremenu je bilo 5:0, pa je već bruka bila potpisana, a Brazilci su u drugom poluvremenu mogli samo da vrebaju šansu i nekako ukrote Nemce koji su svojim zemljacima na tribinama omogućili da zapevaju i nadglasaju domaću publiku. Počeli su davljenici da napadaju i imali su u prvih 15 minuta drugog dela igre dve solidne prilike, ali je Manuel Nojer takođe odradio svoj deo posla i zaključao vrata.

Slike dece na tribinama u Belo Horizonteu u suzama nisu podstakle igrače da bolje zaigraju, šta više, u 69. minutu su gubili sa 6:0 nakon što se stvorio prostor posle ispadanja Dantea, pa je Lam ušao duboko u šesnaesterac protivnika i poslao loptu na tri metra od Sezara gde se našao Andreas Širle koji je zatresao mrežu i nastavio agoniju Brazila.



Nije bilo dosta, nije... Širle je prelepim potezom 12 minuta pre kraja susreta primio loptu i pod samu prečku naterao Sezara da još jednom, sedmi put vadi loptu iz mreže, a čini se da je on bio zadovoljan što je to bilo i poslednji put na meču.

Oskar je u poslednjem minutu susreta dao gol, ali to nije ni bitno, jer njegov pogodak sigurno neće ublažiti bolove. Nemci, ponosni sada čekaju u finalu Holandiju ili Argentinu, ali posle ove utakmice, pokazali su da će trofej, ukoliko dopadne u njihove ruke, biti još zlatniji nego što je sada.



Brazil - Nemačka 1:7 (0:5)
Stadion: "Mineirao", Belo Horizonte. Gledalaca: 62.432. Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko). Strelci: Miler u 11, Klose u 23, Kros u 23. i 26, Kedira u 29, Širle 69, 78 (Nemačka) - Oskar 90 (Brazil)
Brazil: Cezar, Majkon, Dante, Luiz, Marselo, Fernandinjo (od 46. Paulinjo), Luiz Gustavo, Oskar, Bernar, Hulk (od 46. Ramirez), Fred (od 70. Fred).
Nemačka: Nojer, Lam, Humels, Boateng, Hovedes (od 46 Mertezaker), Kedira (od 76. Draksler), Švajnštajger, Ozil, Kros, Miler, Klose (od 69. Širle).


IZVOR