Pocetna » Sport


Brkić: Nekada lopta postavlja pravila na terenu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 711
Dodao/la: $teX
datum: 2012-06-01


Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je na turneji po Zapadnoj Evropi dve prijateljske utakmice. U obe je poražena, a rezultat je bio identičan 0:2. U Sent Galenu su pobedili Španci, a u Remsu Francuzi. Za utorak "orlovi" su zakazali novi test, u Stokholmu sa Šveđanima. Utakmicu sa "trikolorima" ocenio je i Željko Brkić, golman našeg nacionalnog tima.

- Sa Francuzima smo odigrali utakmicu koja nam je mnogo značila. Stvaramo igru i tim i u ovim mečevima sa kvalitetnim protivnicima ima grešaka. Njih ćemo u hodu da ispravljamo - rekao je Brkić i opisao situaciju kada je primio prvi gol.

- Nisam želeo da rizikujem i izbio sam loptu. Na našu nesreću tu je bio Frank Riberi. Ispostavilo se da u novoj formaciji pravimo više grešaka, ali će nam kako se one budu smanjivale biti lakše. Pre utakmice sam dobio zadatak, kao i poslednja linija, ali nekad lopta postavlja pravila. Francuzi su bili agresivni, stvarali nam neprilike. Sada treba da izvučemo pouke iz svega - zaključio je Brkić.

"Orlovi" će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu početi u septembru, a zakazan je još jedan prijateljski meč, sa Republikom Irskom.