Pocetna » Zanimljivosti


Budućnost je savitljiva: Revolucionarni smartfoni u prodaji već 2014.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 683
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-08


Večiti rivali, korejske kompanije "Samsung" i "LG", na sajmovima tehnologije i u futurističkim reklamama odavno se hvale savitljivim ekranima koji su do sad služili samo u izložbene svrhe. To bi, međutim, uskoro moglo da se promeni.

Kompanija "LG" najavila je danas da je počela sa masovnom proizvodnjom “prvog svetskog fleksibilnog OLED panela za pametne telefone”. Iz kompanije kažu da se nadaju da će prizvodi sa njihovom tehnologijom fleksibilnih ekrana stići iduće godine na tržište.

Zakrivljeni ekran neće imati primenu samo u mobilnim telefonima. Sang Deong Jeo, direktor za tehnološki razvoj brenda "LG", kaže da stručnjaci očekuju da će ova tehnologija “brzo napredovati” i da se očekuje da će se “širiti u pravcu raznih aplikacija, uključujući instrument table u automobilima, tablete i druge prenosive uređaje”.

Međutim, to ne znači da je "LG" dobio trku u proizvodnji savitljive tehnologije. Kompanija je sa ovim saopštenjem istupila u trenutku kad se uveliko šuška da "Samsung" sprema "galaxy round", prvi smartfon sa fleksibilnim displejem.

Kako prenose mediji, pretpostavlja se da telefon neće u celini biti savitljiv, a sami čelnici "Samsunga" prošlog meseca su za Rojters izjavili da će displej moći da se savije samo do neke granice.

Osim fleksibilnog telefona, jedno vreme su kružile glasine i da će "Samsung" izbaciti seriju pametnih satova "galaxy gear" sa savitljivim displejem, ali i da i "Epl" radi na pametnim satovima sa savitljivim staklom.


IZVOR