Pocetna » Sport


Chelsea daje 60 miliona eura za Falcaa




  Ocenite članak: 0
pregleda: 694
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-13


Londonski klub Chelsea spreman je u januaru platiti više od 60 miliona eura za kolumbijskog napadača Radamela Falcaa.Nogometaš Atletico Madrida rekao je da je spreman preći na "Stamford Bridge" u zimskom prijelaznom roku, što je motiviralo vlasnika engleskog kluba Romana Abramovicha da ''odriješi kesu''.

Aktuelni prvaci Evrope navodno su već ponudili Falcau ugovor kojim bi postao jedan od najbolje plaćenih nogometaša u historiji Premier lige, prenosi Goal.com.

Falcao je profil napadača kakvog menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo želi imati u svom timu, a kakvog je Chelsea mislio dobiti kada je 2010. godine kupio Španca Fernanda Torresa iz Liverpoola. Međutim, iako je u ovoj sezoni postigao sedam golova, Torresa će najvjerovatnije prodati da bi se barem donekle umanjio trošak kupovine Kolumbijca.

Atletico želi zadržati svoju zvijezdu, ali to će biti teško ako Chelsea aktivira otkupnu klauzulu za igrača koji je koštao 45 miliona eura kada je došao iz Porta 2011.

Od kada je iz Južne Amerike stigao u Evropu 2009. godine, Falcao je postigao 121 gol u 147 mečeva odigranih za Porto i Atletico.