Pocetna » Zanimljivosti


„Civilizacija“ se otisnula u svemir




  Ocenite članak: 0
pregleda: 802
Dodao/la: Gale
datum: 2014-05-03

Slike iz „Civilizacija“ se otisnula u svemir Slike iz „Civilizacija“ se otisnula u svemir Slike iz „Civilizacija“ se otisnula u svemir


otezna strategija „Civilizacija“ okrenula je svoj pogled ka zvezdama. Kompanija „Firaksis gejms“ je pre mesec dana najavila da će se radnja novog dela kultne video-igre odigravati u stranom, vanzemaljskom svetu, a o promenama su za sajt "Verge" govorili glavni dizajneri.

Vil Miler i Dejvid Makdonou, glavni dizajneri u „Firaksisu“, rekli su za sajt Verge da jedva čekaju trenutak kada će predstaviti Civilization: Beyond Earth.



„Civilizacija je oduvek bila igra povezana sa napretkom. O tome da postajete sve jači i da pozitivno utičete na narod“, istakli su dizajneri.

Nedavno objavljeni trejler nagovestio je šta možemo očekivati u nastavku. Nekoliko globalnih događaja primoralo je ljude da krenu u potragu za mestom pogodnim za koloniju.

Dosadašnje Civilizacije bazirale su se na preuzimanju kontrole nad nekom od velikih istorijskih civilizacija, nakon čega bi igrač razvijao taj svet, bilo u naučnom, kulturnom ili vojnom pogledu.

U Beyond Earth igrač će birati vođu, svemirski brod i još neke stvari bitne za koloniju, a potom će razvijati željenu planetu.

Bez istorijskih izvora iz kojih bi mogli da izvlače potrebne podatke i informacije, „Firaksis“ se okrenuo naučnoj fantastici kao inspiraciji za gradnju kosmosa koji će igrači tokom igranja istraživati.



Ipak, nemojte se nadati da će u novoj Civilizaciji osvanuti svetlosne sablje ili Klingonci.

„Ova igra je crpla inspiraciju iz naučne fantastike, koja je bazirana na naučnim zakonima. Biće tu tehnologija budućnosti, ali se nadamo da će ta tehnologija biti uverljiva u svetu koji smo stvorili kao osnovu za igru“, kaže Makdonou.

Igra će uključivati i mnoge toga što je dosad obeležilo Civilizaciju, pa će igrači i dalje morati da osnivaju i razvijaju gradove, ulažu u tehnološki i naučni razvoj, da okolinu podređuju svojim potrebama i dolaze u dodir sa različitim, često neprijateljski nastrojenim civilizacijama.



Razlika je u tome što na igru mogu uticati i sateliti lansirani u svemir, ili crvi koji mogu da naprave priličnu štetu vašoj koloniji.

U najnovijoj Civilizaciji može se pobediti na tri načina.

„Beyond Earth će omogućiti da svaka nova igra stvara novu koloniju i njenu istoriju. Razvijanjem kolonije i dalje ćete moći da uživate u stvaranju istorije po čemu je Civilizacija poznata. Ipak, svaka nova igra koju započnete omogućiće vam potpuno novi doživljaj: 'Sada sam na potpuno novom svetu'“, objašnjavaju Miler i Makdonou.



Izlazak Civilization: Beyond Earth planira se ove jeseni. „Sjajno je što ćemo moći da izađemo iz istorijskog kalupa i pokušamo da predvidimo šta će čovečanstvo sledeće uraditi“, zaključila su dva dizajnera.


IZVOR