Pocetna » Film


Coca Cola dobiva svoj film




  Ocenite članak: 0
pregleda: 917
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-04-29


Radnja filma vrtit će se oko neslavno propalog pokušaja lansiranja novog proizvoda na tržište u 80-ima


Paul Wernick i Rhett Reese, scenaristi koji su napravili scenarij za film Zombieland i nadolazeći film Deadpool, odlučili su napraviti film o katastrofalnom lansiranju nove Coca Cole - New Coke, vjerojatno jednog od najlošije predstavljenog proizvoda ikad.



Prošli je tjedan bilo točno 30 godina otkako je Coca Cola skrenula s uspješnog puta na kojem je bila sa svojom tajnom formulom koja postoji od 1890-ih kako bi otkrila ono što su smatrali da će biti novo i poboljšano piće za mlađe generacije. Projekt je tako neslavno propao da je umalo ugrozio status njihovog voljenog pića.



Scenaristi su odlučili vlastitim financijskim sredstvima otkupiti prava na knjigu Thomasa Olivera The Real Coke, The Real Story. Oliver je bio novinar koji je detaljno pratio događanja u tvrtci kada je takozvana poboljšana formula predstavljena i vrlo brzo odbačena od ljubitelja Coca Cole.

Dvojac će napraviti scenarij te producirati film koji će biti smješten u dinamične 80-te te će donijeti priču o tome kako je Pepsijeva marketinška kampanja stvorila korporativnu paniku, iako je Coca Cola i dalje bila prodavanija od svog suparnika.


IZVOR