Pocetna » Zanimljivosti


Coca-Cola napokon priznala ono što smo svi znali




  Ocenite članak: 0
pregleda: 817
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-08-05


Sandy Douglas pije jednu Coca-Colu svakog dana.


"Ponekad poslijepodne popijem Coke Zero, ali nikada još jednu običnu jer imaju previše kalorija. To je moj dnevni režim", rekao je.

Da se radi o bilo kom drugom, ovo bi bilo potpuno nevažna vijest, ali Sandy Douglas je predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, piše Businessweek.

Ova je informacija očekivano odjeknula u medijima širomm SAD-a jer ovo je drugi puta da se neki čelni čovjek ove firme osvrnuo na zdravstvene probleme koje njihov proizvod izaziva.

Podsjetimo, čelnik kompanije za Europu, James Quincey, prošle je godine priznao da Cola uzrokuje pretilost, ali tek nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima čak šest kocki šećera.

Međutim, sve ovo ne bi trebalo biti preveliko iznenađenje jer firma se već neko vrijeme bori s osjetnim padom prodaje pa je vjerojatno riječ i o postepenom mijenjaju imidža i hvatanju u koštac s problemima koje očito ne mogu zaobići pukim nijekanjem štetnosti.

Douglas je iz tog razloga otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koje njihovi sokovi izazivaju, ali u isto vrijeme osvrnuo se i na zabrinutost vezanu za aspartam rekavši kako je riječ o "najobičnijim internetskim glasinama".

Rješenje firme je - vratiti se manjim pakiranjima koja će izazvati manje krivnje kod kupaca.


IZVOR