Pocetna » Zanimljivosti


Čovek sa 9.000 lutaka




  Ocenite članak: 0
pregleda: 701
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2013-09-03

Slike iz Čovek sa 9.000 lutaka


Jian Jang, 33-godišnji Singapurac, ima kolekciju lutaka na kojoj bi mu pozavidele mnoge devojčice. On je do sada sakupio oko 9.000 lutaka.Jang je na svoj neobični hobi potrošio stotine hiljada dolara i sada ima dnevnu sobu punu Barbika i drugih lutaka. One su smeštene na staklenim policama koje prekrivaju zidove od poda do plafona. U njegovoj kolekciji ima oko 6.000 Barbika i Kenova pravljenih po najrazličitijim likovima. Tako se na njegovim plicama mogu videti lutke Osame bin Ladena, Sadama Huseina, Džeki Onazis, Lejdi Dajane, Elizabet Tejlor, Merilin Monro, Elvisa Prislija, Šona Konerija kao Džejmsa Bonda, likova iz “Harija Potera”,”Zvezdanih staza”, Diznijevih crtanih filmova i td. Jang, koji radi kao menadžer u jednoj kompaniji, zbog svog hobija je imao i ljubavnih problema, jer neke njegove bivše devojke nisu razumele njegovu opsesiju lutkama i čak ih shvatale kao konkurenciju. rvu lutku je kupio kada je imao 13 godina. Ona je obučena u triko i ima grejače za noge, torbu sa opremom za vežbanje.

''Pre nego što sam išta znao o društvenim normama, bio sam dečak koji ju je lutku video na televiziji. Svidela mi se, ali nije mi bilo dozvoljeno da je imam.

Kada sam porastao, mogao sam da kupujem šta želim”, rekao je Jang.
Tokom 20 godina potrošio je oko pola miliona singapurskih dolara (392,000 američkih dolara) na Barbike, lutke Brac i druge.
"Putujem zbog posla, putujem zbog sebe i tako pronalazim lutke svuda", rekao je Jang koji je nedavno sa putovanja u Njujork doneo 65 lutaka.


IZVOR