Pocetna » Sport


Crvena Zvezda preko Orleansa do prvog trijumfa




  Ocenite članak: 0
pregleda: 928
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-08


Svoje utakmice u prvom kolu Eurocupa odigralo je još deset klubova. Košarkaši Crvene Zvezde slavili su ubjedljivu pobjedu.

Zielona Gora - Unics 67:74

Rusi su u poljsku došli sa samo jednim ciljem, a to je da odnesu puni plijen nazad u Kazan. Domaćin je držao priključak u prvoj četvrtini, početkom utakmice Poljaci su i vodili. U nastavku Unics je zaigrao bolje i na poluvrijeme otišao sa prednošću 42:35.

U natavku susreta domaćin nije uspio da ugrozi ekipu iz Kazana. U posljednju četvrtinu Unics ulazi sa deset poena viška. Zielona Gora je u zadnjoj četvrtini smanjila prednost gostiju, ali više od toga nisu mogli. Konačni rezultat bio je 74:67 za Unics. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Kaimakoglu sa 19 postignutih poena. Kod domaćina Walter Hodge je postigao 16, dok je Hosley dodao 13 poena.

Crvena Zvezda - Orleans 93:73

Crvena Zvezda otvorila je svoju evropsku sezonu utakmicom protiv francuskog Orleansa u okviru Eurocupa. Domaćin je već na startu pokazao da ga u ovom susretu interesuje isključivo pobjeda. Već nakon prvih deset minuta Zvezda je vodila 21:13. Narasla je prednost domaćina u drugoj četvrtini i na plus 12, ali je Orleans uspio smanjiti do poluvremena, bilo je 43:37.

Zvezda u nastavku ulazi još odlučnije u susret i nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu uduplava svoju prednost. Do kraja Zvezda je razliku u poenima samo povećala i pobjedila rezultatom 93:73. Najefikasniji u redovima Beograđana bio je Mike Scott sa 22 poena. Boris Savović, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je 18 poena. Jedan skok nedostajao mu je za double-double učinak. Kod gostiju Caleb Green je bio najefikasniji sa 17 poena.

Artland Dragons - VEF Riga 72:82


Njemačka ekipa dočekala je večeras latvijsku VEF Rigu na svom parketu. Domaćin nije otvorio dobro svoju sezonu u Evropi. Već nakon prve četvrtine gosti su imali plus osam. U nastavku Artland je uspio smanjiti prednost, pa je nakon dvadeset minuta igre Riga vodila 37:32.

Nastavak su gosti otvorili na isti način kao i početak utakmice. Ali ovaj put nisu dozvolili domaćinu da ugrozi njihovu prednost. Riga je slavila pobjedu rezultatom 82:72. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Kavaliauskas i Bertans sa 18 postignutih poena. Kod gostiju iz Ulma istako se Anthony King sa 16 poena.

Trefl Sopot - Galatasaray 65:94

Poljaci su u prvom kolu imali možda i najjačeg protivnika. U goste je stigao Galatasaray, jedan od favorita za naslov. Galatasaray je ušao furiozno u susret i zaledio domaćina na osam poena nakon prvih deset minuta. Tim iz Istanbula imao je 15 poena viška. U nastavku prvog poluvremena domaćin se vraća i na samo dvije minute prije kraja prilazi na minus pet. Međutim Galata novom serijom na odmor odlazi sa prednošću 47:36.

U durgom poluvremenu tim iz Istanbula, samo je povećao prednost i na kraju zasluženo slavio rezultatom 94:65. Najviše poena u domaćoj ekipi postigao je Filip Dylewicz, 14. Kod gostiju, pojačanje iz Barcelone, Bonafice Ndong je postigao 14, dok je Arslan Ender dodao 13 poena.

Cholet - Ulm 71:93

Drugi od tri francuska kluba, koliko ih igra večeras na svom parketu je ugostio njemački Ratiopharm Ulm. Domaćin je doživio katastruofu u susretu sa Ulmom. Gosti su već nakon prve četvrtine vodili 11 poena, razlike, a reultat na poluvremenu bio je 51:36.

U nastavku ništa novo, prednost gostiju nastavlja da raste, pa je u jednom trenutku Ulm vodio i 30 razlike. Konačni rezultat bio je 93:71. U ekipi Choleta najbolji je bio Terrel Everett sa 14 poena. Odličan susret imao je Ray Allan koji je Francuzima utrpao 25 poena, uz šest skokova.