Pocetna » Zanimljivosti


Da li biste čuvali novac na Fejsbuku?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 638
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-15

Slike iz Da li biste čuvali novac na Fejsbuku?


Najnovije informacije koje stižu iz Fejsbuka kažu da će ova društvena mreža uskoro svojim korisnicima ponuditi i mogućnost da na njoj čuvaju novac, ali i da ga šalju preko nje. Facebook planira da omogući svojim korisnicima u određenim zemljama, da čuvaju novac onlajn kako bi ga koristili za plaćanja i transfer.



Društvena mreža će dobiti zakonsko odobrenje u Irskoj u narednih nekoliko nedelja, i moći će da počne sa korišćenjem ovih finansijskuh servisa. Ova dozvola će verovatno omogućiti funkcionisanje ovog sistema i u zemljama širom Evrope.

Facebook-ov glavni cilj je da ponudi ove servise u zemljama koje su u razvoju, gde društvene mreže mogu da postanu sastavni deo finansijskog sistema. Kompanija je navodno i u pregovorima sa nekoliko internacionalnih servisa koji se bave transferom novca.

Facebook nije davao nikakve komentare povodom pomenutih izjava.

Mnoge kompanije pokušavaju da uz pomoć pametnih telefona zamene novčanike i kreditne kartice. Ova društvena mreža ima velike šanse da uspe u ovom pokušaju, s obzirom da je već koristi ogroman broj ljudi.

Kao i uvek, verovatno će najveći problemi biti u vezi sa privatnošću i bezbednošću korisnika.


IZVOR