Pocetna » Ljubav i Sex


Da li ste sigurni da znate baš sve o ljubljenju?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1409
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-09


Poljubac je najlepša i najgadnija stvar na svetu. Samo zavisi iz kog ugla ga posmatrate.

Ljubljenje je najlepši način da iskažete svoju ljubav. Postoje različiti poljupci i načini ljubljenja, piše AllWomensTalk. Ali, postoje neke stvari o ljubljenju zbog kojih ćete poželeti da se još više ljubite i da u isto vreme poželite da se nikada više ne poljubite.

Ljubljenje je dobro za vas- Ljubljenje je zdravo. Ono poboljšava vašu kožu, pomaže cirkulaciji, sprečava propadanje zuba, a čak može i da izleči glavobolju. Dakle, sledeći put kada vas boli glava, nemojte odmah da se hvatate za lek protiv glavobolje, već uhvatite vašeg dragog i ljubite se. Glavobolja će nestati, a biće to noć za pamćenje.

Ljubljenje je način vežbanja - Za dobar francuski poljubac je potreban rad 34 mišića na licu. Strastveni poljubac će sagoreti pet kalorija, a ako se ljubite jedan minut, sagorećete 26 kalorija. Ako ne želite da idete u teretanu, ljubite se sat vremena. Ne samo da ćete se super provesti, već ćete izgubiti 1560 kalorija.

Eskimski poljupci su lažni- Trljanje nosa kao način ljubljenja kod Eskima je apsolutna laž koju je stvorio Holivud. Eskimi se ljube baš kao i ostatak sveta.

Ljubljenje je kao droga - Endorfini koji se stvaraju kada se ljubite su 200 puta moćniji od efekta morfijuma. To je razlog vaših leptirića koje osećate posle ljubljenja. Tako da, sledeći put kada poželite da se osećate kao da lebdite, ljubite se dugo.

Ljubljenje je raj za klice - Da li znate da samo u jednom poljupcu se razmeni 278 vrsta bakterija? Ako se dugo ljubite, možete da razmenite i do deset miliona bakterija. To je razlog da se ljubite samo sa jednom osobom kojoj verujete i koju posmatrate dok pere zube, zar ne?

Neke bolesti se mogu preneti poljupcem - Sigurni smo da znate da se mononukleoza prenosi poljupcem, ali da li znate da se poljupcem može preneti i herpes. 1997. godine, jedna žena je zaražena HIV-om preko poljupca. Međutim, ovo je zaista retkost. Potrebno je da oba partnera imaju otvorene rane koje krvare u ustima i da se u tom trenutku ljube, a to se ne dešava baš toliko često, zar ne?

Ljubljenje nije svuda legalno - U Napulju je u 16.veku javno ljubljenje bilo kažnjavano smrću. Danas zakon nije toliko rigorozan, mada tehnički u nekim mestima i dalje postoji zabrana ljubljenja. Pogotovu u nekim američkim gradovima, gde su na snazi neki stari, socijalno prevaziđeni, zakoni.