Pocetna » Zanimljivosti


Dečak koji je pušio 40 cigareta dnevno navukao se na hranu (VIDEO)




  Ocenite članak: 0
pregleda: 801
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-19

Slike iz Dečak koji je pušio 40 cigareta dnevno navukao se na hranu (VIDEO)


Aldi Rizal (5) se uspešno lečio od zavisnosti o cigaretama, ali je počeo da unosi veliku količinu nezdrave hrane nakon što je prestao da puši, pa se sada bori i s ovim porokom.

Petogodišnjak Aldi Rizal iz Indonezije je sa dve godine šokirao ceo svet kad se pročulo da puši po 40 cigareta dnevno. Tada je pokrenuta kampanja za organizovanje specijalne rehabilitacije dece koja su podlegla porocima.

Tim povodom Aldi je bio zadržan na terepiji u Džakarti dve nedelje, gde su ga odvikavali od pušenja. Dajana i Mohamer Ritar, dečakovi roditelji, pretrpeli su teške kritike na račun neodgovornog staranja o detetu.



Tokom Aldijeve terapije su i sami išli na savetovanje i psihijatri su im pomogli da zavisnost sina drže pod kontrolom. Bilo je veoma teško oduzeti Aldiju cigarete, jer je veoma razmaženo dete. Umeo bi da vrišteći udara glavom o zid ukoliko ne bi dobio ono što želi.

Dr Kak Seto povremeno i dalje posećuje ovu porodicu da bi se uverio da se dečak nije vratio starim navikama. Međutim, Aldi se uspešno odvikava i odbija cigarete kada mu nude. On im kaže da mnogo voli doktora Seta i da zna da bi doktor bio jako tužan kada bi ponovo počeo da puši.

Iako cigarete više nisu opasnost, javio se nov problem. Kada je prestao da puši, Aldi je počeo da jede veliku količinu hrane. Sada ima 24 kilograma, iako je prosečna težina deteta njegovih godina između 17 i 19 kilograma. Nutricionista sada brine o njegovoj ishrani i vodi računa o tome da jede samo sveže voće i povrće, jer smatra da bi se, kada bi izgubio pet kilograma, njegova težina mogla držati pod kontrolom.


IZVOR