Pocetna » Zanimljivosti


Decu u Severnoj Koreji uče da mrze Amerikance




  Ocenite članak: 1
pregleda: 743
Dodao/la: katy02
datum: 2012-06-24

Slike iz Decu u Severnoj Koreji uče da mrze Amerikance Slike iz Decu u Severnoj Koreji uče da mrze Amerikance


U Severnoj Koreji se sprovodi sistematska indoktrinacija protiv Amerikanaca. Usađivanje mržnje prema SAD počinje već kada deca uđu u vrtić.
Đaci u Severnoj Koreji se od malih nogu uče da njihova zemlja ima dva neprijatelja: Japance koji su kolonizovali Koreju od 1910. do 1945, i Amerikance koji su se borili protiv Severne Koreje tokom Korejskog rata od 1950. do 1953. godine.

O tome najbolje svedoči uramljeni poster koji stoji na zidu u jednom obdaništu i koji prikazuje bespomoćnog američkog vojnika, čije je lice umotano u zavoje, a iz usta mu teče krv. Dok on bespomoćno gleda, deca ga sva ushićena bodu bajnetima i puškama.



"Volimo vojne igre u kojima zakucavamo američku gamad", slogan je koji stoji iznad postera.

Na drugom posteru je prikazan Amerikanac koji ima omču oko vrata. Na posteru piše: "Hajde da zbrišemo američke imperijaliste".

Igračke u vidu pištolja, pušaka i malih tenkova poređani su po policama obdaništa, naveli su novinari agencije AP, koji su posetili Severnu Koreju.

Direktorka jedne škole izvukla je lutku američkog vojnika sa kukastim nosem i kosom boje slame, a zatim objasnila da su je deca tukla palicama i gađala kamenjem. To im je, kaže, omiljena igra.

"Naša deca od malih nogu uče o američkoj gamadi", rekla je direktorka škole.



-1   Spam
gagipfc76   (2013-01-02 5:10 PM) [Sadrzaj]
Tako i treba,uce decu istinu bez uvlacenja amerima zato sto su mocni i bogati.Pa ti isti amerikanci osim sto maltene nema drzave i naroda koji nisu na neki nacin povredili i uvredili na svkim vestima i u svakom filmu satanizuju sve i svakoga ko im nije od trenutne koristi.Da je srece da ima vise takvih poput s.koreje koji misle sopstvenom glavom i koji ne zaboravljaju lako

0   Spam
Petar_Veliki   (2012-06-25 4:26 PM) [Sadrzaj]
Svasta...