Pocetna » Zanimljivosti


Deset savjeta za preživljavanje u slučaju zombi apokalipse




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1251
Dodao/la: UGHpeople
datum: 2015-04-05


1. Osigurajte sobu

Nema ništa gore od sobe koja je okupirana od strane gladnih zombija. Najbolji način da se soba osigura od upada jeste tim od četiri naoružana strijelca, koji će biti raspoređeni u ćoškovima sobe. Ovakav raspored je optimalan za brzo i precizno reagovanje.

2. Nikada ne okrećite leđa zombiju

Nikada nemojte biti sami. Najbolje je da se krećete u društvu dva prijatelja i da ste naslonjeni leđima jedni na druge, tako da uvijek neko od vas može uočiti zombija i eliminisati prijetnju.

3. Formirajte dvostruku liniju

Za one koji imaju sreće da okupe solidnu vojsku živih ljudi, najbolja opcija za odbranu od zombija je dvostruka linija. Naoružajte vojsku i poređajte se u dvije linije, naravno, licem okrenutim ka zombijima. Kada prednja linija puni oružje, zadnja puca, i obratno.

4. Zombiji su samo jedna od briga

Dovoljno je loše što morate da se borite sa masom zombija, koji su neumorni, ne osjećaju bol i brojčano nadmašuju žive ljude. Ipak, veća opasnost vreba od ljudi koji ne žele da se povinuju novom društvenom poretku. Najbolje je da uz sebe imate barem jednog psihologa koji će prozreti takve osobe i pomoći vam da spriječite masakr poslije kojeg zombiji djeluju kao mačići.

5. Mudro birajte oružje

Nije svako oružje pogodno za svakog čovjeka, i fensi anti-zombi stvarčice nisu uvijek najbolji izbor. Ako ste u nedoumici, nećete pogriješiti sa oružjem za borbu prsa u prsa, ali razmislite dva puta prije nego uzmete ogromni čekić. Savjet je da se investira u solidnu mačetu koja je, osim što je jeftina, lagana i bez poteškoća odvaja glavu zombija od tijela. Što se dalekometnog oružja tiče, najbolja je skraćena sačmara, jer je efikasna, a i svako bi volio da puca iz nje.

6. Prozori vam nisu prijatelji

Zombiji imaju lošu naviku da upadaju kroz prozore u kuće, zato je najbolje da se uselite u kuću koja ima što manje prizemnih prozora. Ne zalazite u robne kuće, velike prodavnice, kafiće i slične građevine. Ako ste u svojoj kući najbolje se sakriti na tavan, gdje će zombiji biti dezorijentisani. Nikada se ne krijte u podrumu.

7. Ne vozite auto sa velikom potrošnjom

Ako vam je zaista potrebno prevozno sredstvo vodite računa da ne „srče“ gorivo, jer možete ostati bez „supe“ u sred grupe zombija. Najbolje je voziti motor ili bicikl.

8. Nabavite dinamit

orba dinamitom protiv zombija je sjajan izbor, ali morate biti oprezni. Određenom količinom eksploziva možete raznijet i grupu zombija u komade, ali ako pretjerate možete spaliti sebe. Najbolje je postaviti eksploziv, primamiti zombije i aktivirati ga daljinskim detonatorom.

9. Životinje pomoćnici – da ili ne?

Životinje mogu biti nezamjenljivi pomoćnici u borbi protiv kraja svijeta, ali ako ih zombiji inficiraju to može donijeti više štete nego koristi. Da li biste se radije borili protiv čovjeka zombija, ili životinje zombija?

10. Nabavite kvalitetnu opremu

Jedna od prvih stvari koju treba da uradite spremajući se za zombi apokalipsu jeste da nabavite vrhunski opremu. Nabavite naočare koje će vas zaštititi od komada zombija koji će prskati po vama, kao i masku za lice od nepromočivog materijala. Napravite odjeću otpornu na ugrize i posebno ojačajte rukave i nogavice. Rukavice od kevlara i jake čizme će vam dobro doći.


IZVOR