Pocetna » Ljubav i Sex


Deset zanimljivosti o seksu koje će vas zabaviti




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1134
Dodao/la: Impi
datum: 2012-02-20


Da li znate koliko miliona ljudi upražnjava seks u ovom trenutku širom sveta i za šta su vojnici koristili kondome za vreme drugog svetskog rata? Za vas otkrivamo 10 najzanimljivijih fakata vezanih za seks

    Dok čitate ove redove, na našoj planeti seks ima približno 100 miliona ljudi, i to svakog dana.

    Količina sperme se kod prosečnog Amerikanca u poređenju s onom pre 30 godina smanjila za 30%.
    Prosečno vreme koje tokom života svaki čovek provede u ljubljenju, iznosi 20 160 minuta.
    Kondom s početka 15. veka nije bio od lateksa, nego od lanenog platna. Veliki Kazanova je prilikom svojih ljubavnjih pustolovina koristio upravo tu vrstu kondoma.
    Već poznata stvar, ali ipak: žena od 58 kilograma tokom seksa potroši od 70-120 kalorija, a muškarac od 76 kilograma s istom aktivnošću od 77 do 155 kalorija.
    Impotencija je osnovni razlog za razvod u 26 američkih saveznih država. ***Četiri razloga za seks tokom "onih" dana
    Ljubljenje štiti od karijesa. Veća količina pljuvačke naime pročišćava usnu duplju.
    Za vreme ženskog orgazma oslobađaju se veće količine endorfina, što utiču na veću grupu jedinjenja u mozgu i deluju kao droge odnosno kao prirodni opijati. Zato je glavobolja u stvari loš izgovor da vam nije do seksa. ***13 najgorih stvari koje vas mogu zadesiti u krevetu
    Za vreme 2. svetskog rata kondomi su vojnicima služili kao zaštita za cevi pušaka. Na taj način su ih štitili od delovanja soli, dok su plivali prema neprijateljskoj obali.
    Prema svedočenju psihologa cipela i stopalo su najčešći objekti fetišizma u zapadnim društvima, piše ''Intimate Medicine''.