Pocetna » Sport


Diego Costa pauzira 15 dana, Svjetsko prvenstvo pod upitnikom




  Ocenite članak: 0
pregleda: 614
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-27


Napadač madridskog Atletica Diego Costa pod velikim je upitnikom za odlazak na Svjetsko prvenstvo nakon što je obnovio povredu u finalu Lige prvaka i morat će pauzirati 15 dana.

To bi značilo da će Diego Costa propustiti praktički cijele pripreme španske reprezentacije prije nego li će na ponovno snimanje kako bi dobio zeleno svjetlo za potpuni povratak treninzima.

"Costa još uvijek nije zaliječio povredu i ima tu manju rupturu mišića", potvrdio je ljekar Pedro Guillen i sada je na Vicenteu del Bosqueu odluka hoće li čekati Costin potpuni oporavak ili će se okrenuti drugim opcijama.

"Još uvijek ne znam u kakvom su fizičkom stanju svi igrači i imamo vremena za razmišljanje do 2.juna kada moramo FIFA-i poslati konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo. Idealno bi bilo da do tada svi igrači budu u treningu kako bismo Nizozemsku dočekali spremni", rekao je Del Bosque.

Iako španski selektor ima širok kadar u vrhu napada, Diego Costa je ove sezone pružio najviše i s 36 pogodaka u svim takmičenjima kupio je ulaznicu u reprezentaciju. Ostaje za vidjeti hoće li selektor rizikovati i voditi ga na SP.


IZVOR