Pocetna » Sport


Dik Advokat novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 781
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-17

Slike iz Dik Advokat novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije?


Ako je suditi po pisanju "Sportskog žurnala", holandski stručnjak Dik Advokat postaće novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

"Sportski žurnal" je svoje čitaoce obavestio da su se sa Advokatom sastali predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar FSS-a Zoran Laković, te da su mu ponudili uslove za koje veruju da će biti dovoljni da se poznati stručnjak angažuje.



Srbija je bez zvaničnog selektora od završetka kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, posle čega je Sinišu Mihajlovića, kao vršilac dužnosti, odmenio Ljubinko Drulović, mladi strateg koji je prošle godine sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo.

Dik Advokat je kao trener osvojio 15 trofeja: najpre drugu ligu Holandije sa SVV-om, zatim sa PSV-om titulu, Kup i Trofej Johana Krojfa u tri navrata, sa škotskim Rendžersom je dvaput osvojio ligu, dvaput Kup i jednom Liga kup, a sa Zenitom iz Sankt Peterburga bio je prvak Rusije, osvajač Superkupa Rusije, te pobednik UEFA kupa i UEFA Superkupa 2008, što mu je i poslednji trofej.

Minule sezone radio je kao strateg AZ Alkmara, sa kojim je zauzeo osmo mesto u holadnskom prvenstvu, a u karijeri je, pored ostalih, vodio i reprezentaciju Holandije u dva navrata, Belgije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i Rusije.


IZVOR