Pocetna » Zanimljivosti


Djed i baka u Hrvatskoj sve dosad čuvali milion dinara "za crne dane"




  Ocenite članak: 2
pregleda: 736
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-07


Bračni par iz Turopolja u Hrvatskoj nije šokirao samo svoju porodicu nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivrijednost 93.000 njemačkih maraka).

Taj novac su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da on danas više ne vrijedi, piše zagrebački Večernji list.

Slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko mjeseci, a sjetvu bi trebalo obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

"Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo štedjeli. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i štedjeti, a ne trošiti novce kako si ti htjela", govorio je Stjepan parajući svoj jastuk.

Zaprepašteni, i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djed i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.

"Šta se čudite? Nekad se imalo i moglo štedjeti. Šta to nije dovoljno? Ako treba još, budemo rasparali još... Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imat ćemo za sjetvu i za život", uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvatajući čemu se čude njihovi ukućani.


IZVOR


0   Spam
zajackod   (2014-04-12 11:55 PM) [Sadrzaj]
"mislim ..... sta reci ???"    lol

+2   Spam
Sharlo   (2014-04-08 8:22 PM) [Sadrzaj]
ovo je moguce samo ako su trideset godina ziveli u rupi ili bili u komi ... inace ne ...