Pocetna » Film


Dodijeljene Emmy nagrade




  Ocenite članak: 0
pregleda: 726
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-08-26


Serije "Moderna obitelj" i "Na putu prema dolje" bile su prošlogodišnje pobjednice, a pobjedu su ponovile i ove godine!


Na pozornici dodjele 66. Emmy nagrada malo se toga promijenilo od prošle godine: Moderna obitelj kući je otišla s kipićem za najbolju humorističnu seriju, dok je serija Na putu prema dolje pobijedila u kategoriji najbolje dramske serije.

Obje serije su postigle pobjede i u glumačkim kategorijama: Ty Burrell osvojio je nagradu u kategoriji Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji, a Bryan Cranston, Aaron Paul i Anna Gunn su pobijedili u glumačkim kategorijama za svoje uloge ostvarene u seriji Na putu prema dolje.

Tvorac serije Na putu prema dolje Vince Gilligan je prihvatio nagradu za najbolju dramsku seriju. "Ovo je divno vrijeme za raditi na televiziji. Mislim da svi znamo da je" rekao je te zahvalio ekipi, kao i kritičarima i obožavateljima serije.

Hvaljena serija Pravi detektiv, iako je bila nominirana u raznim kategorijama, donijela je pobjedu samo režiseru, Caryju Fukunagi. Matthew McConaughey je izgubio od Bryana Cranstona (Na putu prema dolje), a scenarist Pravog detektiva Nic Pizzolatto, od Moire Walley-Beckett (Na putu prema dolje).

Nova serija Orange is the New Black, koja je nominirana po prvi put na ovogodišnjim Emmyjima, također je prošla loše u odnosu na dugovječnije serije.Taylor Schilling je izgubila od Julie Louis-Dreyfus, koja je kući otišla s 3. pobjedom koju joj je donijela uloga u seriji Potpredsjednica, a Kate Mulgrew je izgubila od Allison Janney u kategorije Najbolje sporedne glumice. Janney je ovo 6. Emmy, dva je osvojila ove godine (jedan za ulogu u Masters of Sex i drugi za Mom).

CBS je osvojio 11 pobjeda, od čega je Emmyja za glavnu mušku ulogu u humorističnoj seriji osvojio Jim Parsons za Teoriju velikog praska (4. dosad) i Emmyja za glavnu žensku ulogu u seriji je osvojila Juliana Margulies (Dobra žena). HBO je odnio 19 pobjeda, najviše za jednu televizijsku mrežu. Ryan Murphyjeva drama Normalno srce pobijedila je u kategoriji televizijskog filma, a Fargo u kategoriji miniserije.


IZVOR