Pocetna » Film


Dodijeljeni Zlatni globusi!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 894
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-01-12


Najboljim filmom proglašen je film "Boyhood" Richarda Linklatera, koji je osvojio ukupno tri Zlatna globusa


Ovogodišnju dodjelu nagrada Zlatni globus obilježili su film Boyhood Richarda Linklatera te Showtimeova serija Afera. Boyhood je poglašen najboljim filmom u kategoriji drame dok je Afera proglašena najboljom dramskom serijom.

Boyhood je Linklateru također donio nagradu za najboljeg redatelja dok je Patricia Arquette osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

U kategoriji komedije najboljim je proglašen film Wesa Andersona Hotel Grand Budapest, uzevši nagradu umjesto očekivanog Birdmana. No Birdman nije ostao bez Zlatnih globusa jer je jedan otišao u ruke Michaela Keatona kao najboljeg glumca u komediji, a drugi u ruke Alejandra Gonzáleza Iñárritua za najbolji scenarij.

Još samo jedan film je osvojio više od jedne nagrade, a to je Teorija svega, osvojivši nagradu za glazbu te glavnog glumca u drami - Eddie Redmayne osvojio je nagradu za fantastično utjelovljenje Stephena Hawkinga. Najboljim glavnim glumicama proglašene su Julianne Moore (Still Alice) za dramu i Amy Adams (Big Eyes) za komediju.

Što se televizijske strane tiče najboljom je serijom proglašena već spomenuta Afera, a Ruth Wilson je za ulogu u spomenutoj seriji osvojila Zlatni globus za najbolju žensku ulogu. Serija Transparent osvojila je Zlatni globus za najbolju humorističnu seriju dok je glavni glumac Jeffrey Tambor dobio priznanje za svoju ulogu. Fargo je pokupio nagradu za najbolju mini seriju, a Billy Bob Thornton za najboljeg glumca.

Nagrade su još dobili animirani film Kako izdresirati zmaja 2, Kevin Spacey za ulogu u seriji Kuća od karata, Maggie Gyllenhaal za svoju izvedbu u mini seriji The Honourable Woman te J.K. Simmons za najboljeg sporednog glumca za Ritam ludila. Cjelokupnu listu pobjednika možete provjeriti na službenim stranicama.


IZVOR