Pocetna » Sport


Đoković osvojio završni turnir u Londonu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 770
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-13


Treći set je bio na vidiku. Roger Federer je imao 5-4, 40:15, samo je trebalo zaključiti posao u drugom. Jedna ili eventualno dvije lopte.Tako nije mislio Novak Đoković, Novak koji se vratio nakon što je gubio 3-0 u prvom, 2-0 u drugom. Kod 5-4 je nanizao tri gema i na kraju osvojio završni turnir.
Drugi put u svojoj karijeri, prvi put otkako se turnir igra u Londonu.Prvo mjesto na ATP rang listi i osvojen veliki turnir, najbolji mogući kraj teniske godine.Federer je lovio treći uzastopni naslov na završnom turniru u Londonu, sedmi ukupno, nije uspio.

Federer je krenuo u meč na najbolji način. Dva svoja servis gema uz jedan Novakov za čistih 3-0.Svoj prvi servis gem Novak je dobio nakon dosta muke, smanjio je na 3-1. Gem kasnije, Novak koristi break prili, vrlo brzo je meč na početku.

Do desetog gema obojica drže svoje servise, a onda dolazi gem koji je trajao nešto više od osam minuta.Šest izjednačenja i tri break lopte Đokovića. Iskoristio je treću za 5-4, ali break prednosti nije zadržao.Imao je 30:0, imao je i jednu set loptu.

Federer se vratio u meč, došao je na 0:30 u 12.gemu, ali je Novak izdržao, igrao se tie break.Đoković je na 6-5 imao set loptu, Roger je odigrao vrhunski poen.Već u sljedećem Novak ima novu set loptu koju napokon koristi kod rezultata 8-6.

Prvi gem u drugom setu je bio predug, trajao je 11 minuta, Federer je četvrtu break loptu pretvorio u gem.Tu prednost je držao sve do završnice seta.A onda je stiglo pet minuta Novaka Đokovića.Vratio se na 5-5, poveo i 6-5, Federer se suočio sa meč loptom. Krenuo je na mrežu, Novak je provukao
backhand paralelu za konačnih 7-6(6), 7-5 nakon dva sata i 14 minuta.

Finale:
Novak Đoković (Srb) - Roger Federer (Švi) 7-6(6), 7-5