Pocetna » Sport


Đoković poražen od Mareja u borbi za finale OI




  Ocenite članak: 0
pregleda: 794
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-03


Meč je trajao dva sata. U prvom setu, koji je trajao 55 minuta, teniseri su bili potpuno izjednačeni do završnice koja je pripala domaćem teniseru. Na skorro isti način borrba se vodila i u drugom setu, samo što je u poslednjem gemu Marej bio još ubedljiviji
Novak i Marej su priredili još jednu vrhunsku predstavu, punu neizvesnosti, ali bez preokreta, a Britanac je igrao verovatno i najbolji meč ove godine.
 
Setovi su bili gotovo preslikani, igrali se gem za gem sve do same završnice kada je Marej bio koncentrisaniji, bolje odigrao i uspeo da slavi, za odlazak na megdan Federeru u borbi za londonsko zlato.
 
Marej je izabrao prvi da servira i sve vreme terao Đokovića da juri rezultat. Otvorio je meč gemom bez izgubljenog poena, a onda je Novak morao da spašava dve brejk lopte, što mu je pošlo za rukom.
 
Probudio se tada najbolji srpski teniser, ali se videlo da nije to onaj Novak koji je ubedljivo rušio sve prepreke prošle godine. Ipak, održavao je igru gem za gem, sve do vođstva Mareja 6:5.
 
Ubitačnim servisima Britanac je lomio Đokovića i izlaskom na mrežu došao do prve set lopte, koju je odmah i iskoristio. Bilo je tada izvesno da će jedna loptica, kao i u tom trenutku, odlučiti pobednika meča.
 
Drugi set bio je preslikan prvi. Isti razvoj situacije na Centralnom terenu, na kom je publika zdušno bodrila svolj ljubimca u fudbalskoj atmosferi.