Pocetna » Estrada i Tv


Dokumentarac o Amy Winehouse stiže ove godine




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1489
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-03-19


Pjevačica iznimnog glasa imala je kratku, ali upečatljivu karijeru koja je završila njenom preranom smrću 2011. godine


Dokumentarni film Amy, o pjevačici svjetskog glasa Amy Winehouse, u kinima bi se trebao naći već ovoga ljeta, točnije početkom srpnja.

Redateljsku palicu dokumentarca drži Asif Kapadia, koji je na ovom filmu surađivao sa istim stvaralačkim timom kao i na filmu Senna, dokumentarnom filmu o legendarnom vozaču Formule 1 Ayrtonu Senni, koji je osvojio nagradu Bafta za najbolji dokumentarni film.



Amy će donijeti do sada neviđene arhivske snimke te još neotkrivene snimke kako bi prikazali Amynu priču kroz njene riječi. David Joseph iz Universala o filmu je rekao: "Prije dvije godine smo odlučili napraviti film o njoj - o njenoj karijeri i životu. Film je kompliciran i osjetljiv. Dotiče se mnogih stvari vezano uz obitelj, medije, slavu, ovisnosti no ono što je najvažnije: prikazuje ono što je ona bila, a to je nevjerojatna osoba i pravi glazbeni genij."

Amy Winehouse slavu je stekla već svojim albumom Frank 2003. godine. Svoju poziciju među glazbenim velikanima utvrdila je drugim albumom Back to Black i singlom Rehab, albumom koji joj je donio čak pet nagrada Grammy.

Godinama se borila sa ovisnostima o drogama i alkoholu, a njen je turbulentan privatni život redovito punio naslovnice tabloida. U srpnju 2011. je preminula od trovanja alkoholom sa samo 27. godina.


IZVOR