Pocetna » Film


Dolazi igrani film 'Ljepotica i zvijer'




  Ocenite članak: 0
pregleda: 988
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-06


Bill Condon, redatelj posljednja dva filma Sumrak sage, pristao je režirati Disneyev igrani film Ljepotica i zvijer. Vijest je to koja je stigla nakon fantastičnog uspjeha Disneyevog filma Gospodarica zla sa Angelinom Jolie u glavnoj ulozi koji je prošli tjedan počeo igrati u kinima te odmah zaradio oko 170 milijuna dolara diljem svijeta.

Disney očito namjerava pretvoriti poznate priče i animirane filmove u igrane filmske verzije. Već je počeo filmovima Carstvo velikog Oza te Alisa u zemlji čudesa, koji su postigli popriličan uspjeh. Također rade filmsku adaptaciju Pepeljuge, koja nam dolazi sljedeće godine, a u planu je i film Knjiga o džungli.

Animirani film Ljepotica i zvijer u kinima se našao 1991. godine te osvojio publiku zaradivši preko 400 milijuna dolara i šest nominacija za Oscara, od kojih je osvojio dva: za najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu.

Condon, čije ime se već mjesecima spominje uz adaptaciju Ljepotice i zvijeri, najpoznatiji je po svojoj redateljskoj ulozi na filmovima Sumrak saga: Praskozorje 1. i 2. dio. Za film Bogovi i čudovišta osvojio je Oscara za najbolji adaptirani scenarij dok je u istoj kategoriji 2003. godine zaradio još jednu nominaciju za Oscara i to za mjuzikl Chicago.


IZVOR