Pocetna » Sport


Dva Nigerijca podmićena: Saznajte za koliko novca će ''požutiti'' i napraviti penal




  Ocenite članak: 0
pregleda: 673
Dodao/la: BMW
datum: 2014-06-01


Fudbalski agent Henry Chukwuma Okoroji je uhvaćen kako priznaje da može namjestiti klađenje na broj žutih kartona, odnosno da će biti penal na mečevima Svjetskog prvenstva.
Rekao je da će kladioničare žuti karton koštati 50 hiljada, a penal 100 hiljada eura. U razgovoru za tajnog novinara britanskog The Suna otkrio kako je već unajmio dvojicu nigerijskih fudbalera i planira ih nadgledati tokom Mundijala u Brazilu.

''Sto posto, dva igrača, na vama je ljudima da vidite šta ćete raditi, platit ćete za žuti, crveni ili penal. Igrač ne može lično prisustvovati zbog njegove karijere, o ovim stvarima ne može pričati na teletvo jer ih prisluškivaju, svi ageni prate pozive'', kazao je Okoroji, prenosi Daily Mail.

Tokom razgovora dodao je da može pričati sa visokim čelnikom u fudbalskom savezu Nigerije da utiče na ekipu tokom predstojećeg takmičenja.

Nigerija će na Mundijalu igrat u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Argetinom i Iranom. Ova otrkića došla su samo par dana nakon optužbi da je namješten prijateljski meč između Super Orlova i Škotske okončan rezultatom 2:2 uz par ''bizarnih'' golova.


IZVOR