Pocetna » Film


Džerad Leto se vraća filmovima




  Ocenite članak: 0
pregleda: 808
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-02


Osvojivši Oskara za ulogu u filmu 'Dallas Buyers Club’, Džerad Leto ponovo je zagrejan za velika platna i male ekrane – štaviše, sledi primer brojnih kolega (Franco, Gosling, Johansson..) pa ne samo da želi da se vrati glumi, već želi da počne i da režira.
Glumac je 5 godina pauzirao sa filmom zbog svoje muzičke karijere koju je gradio s bendom ’Thirty Seconds To Mars’, sada za AP objašnjava kako upravo čita scenarije za svoje nove projekte iako ih pola decenije nije čitao, sve do nagrađene ekranizovane priče Kanađanina Žan-Marka Valea.
'Dallas Buyers Club’ je priča o teksaškom električaru zaraženom sidom koji je počeo da krijumčari alternativne lekove u SAD kako bi pomogao sebi i drugim pacijentima. Leto u filmu igra HIV-om zaraženog transvestita. Za ovu ulogu morao je da izdepilira čitavo telo - noge, ruke, torzo, pa čak i obrve. Za sjajan glumački nastup i transformaciju, osvojio je oskara za najbolju sporednu ulogu.

Frontmenu grupe ’Thirty Seconds to Mars’ ovo nije prva drastična transformacija. Za ulogu Marka Čepmena, ubice Džona Lenona, Leto se bio ugojio 30 kilograma.

Trenutno promoviše ’Artifact’, dokumentarac koji je režirao i koji govori o njegovom bendu koji postoji još od 1998. godine.

Karijeru je započeo kao fotomodel da bi kasnije prešao na studije umetnosti, filma i videa. Slavu je stekao ulogom Džordana Katalana u seriji ’Moj takozvani život’. Glumio je u filmovima: Borilački klub, Girl, Interrupted, Soba panike, American Psycho, Aleksandar, Requiem for a Dream, Gospodar rata, Mr. Nobody i Chapter 27.


IZVOR