Pocetna » Sport


Englezi pobedili Špance na "Vembliju"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 886
Dodao/la: raso
datum: 2011-11-12



Fudbalska reprezentacija Engleske je golom Frenka Lamparda pobedila sa 1:0 Španiju na "Vembliju" u prijateljskom meču koji je dugo ličio na idealan recept za odvikavanje od praćenje sporta, a onda se pretvorio u pravu borbu nakon jedinog pogotka.

Koliko je dosadno delovao duel aktuelnih prvaka sveta i ekipe koja brani čast "kolevke fudbala" svedoči i podatak da su se sa tribina novog izdanja slavnog stadiona u 31. minutu začuli zvižduci. Sa pravom, jer do tog trenutka nije zabeležen ni jedan jedini udarac u okvir gola, a ako je neki uopšte i postojao, to se više vodilo pod kategorijama "hteo je da centrira" ili "eto prilike da poslednji red na tribinama dotakne 'bubamaru'.

Dok su zvižduci trajali, Lampard je rešio da ih utiša pokušajem "reda radi" sa 30-ak metara, a kako je lopta u laganom luku stigla do Ikera Kasiljasa, koji je na ovoj utakmici izjednačio rekord Andonija Zubizarete, na pravo uzbuđenje još je moralo da se čeka.

A dočekalo se u 37. minutu, kada je volej Busketsa bio daleko lošiji od proigravanja Ćabija Alonsa, no najviše uzdaha doneo je žuti karton Džejmsu Milneru koji je umalo polomio noge Serhiu Ramosu pojasnivši fudbalskoj publici kako na loptu ne treba da se ide.

I, kada su se Španci nadodavali na protivničkoj polovini terena (348 puta u prvom poluvremenu, naspram engleskih 75), povratak iz svlačionica doneo je drugu sliku na terenu: smanjio se broj engleskih napada još više, i to sa razlogom jer je Lampard matirao rezervistu Reinu u 49. minutu.

Milner je tada izveo slobodan udarac sa leve strane, Daren Bent je glavom poslao loptu ka golu, a ona se odbila od stative i vratila ka Lampardu koji je neometan, glavom, postigao jedini pogodak na ovom meču.

Krenuli su tada Španci na sve ili ništa, Davidu Vilji se u napadu pridružio Fernando Tores, no ni njih dvojica, ni Fabregas, a ni David Silva koji je pogodio stativu, nisu uspeli da spreče poraz "crvene furije".