Pocetna » Zanimljivosti


Facebook pada 28. januara?




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1019
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-01-24


Na YouTube se pojavila nova pretnja, navodno "Anonimusa", koja se odnosi na rušenje Facebooka, uz poziv zainteresovanima da im se pridruže u hakerskom napadu.

Hakerska odmazda povodom gašenja sajta Megaupload prošle sedmice, se nastavlja. Na YouTubu se pojavio snimak koji su, navodno, postavili hakeri "Anonimusi" (Anonymous), a koji najavljuje da će u subotu, 28. januara, biti oboren Facebook.

Sličan video se na Internetu već jednom pojavio nakon gašenja Megauploada, tada je bilo najavljeno i rušenje drugih velikih društvenih mreža.

Ovoga puta, hakeri nude i drugima koji koriste Internet, a koji su ozlojađeni najnovijim dešavanjima na mreži, da im se pridruže u hakerskim napadima.

YouTube video daje uputstvo za preuzimanje hakerskih alata za rušenje Facebooka. Reč je o programu Low Orbit Ion Cannon (LOIC) koji "Anonimusi" koriste u svojim DDoS napadima.

"Facebook ima najmanje 60.000 servera, ali ga je ipak moguće srušiti. Želite li da budete deo najvećeg Internet protesta ikad? Onlajn rat između ’Anonimusa', ljudi i vlade SAD je počeo", tvrdi osoba koja je postavila video, a koja se predstavlja kao AnonymousVoice777.

Osim uputstva, u snimku se naglašava i da je diskrecija učesnika zagarantovana.

Anonimusi“ su se tim povodom oglasili na svom Twitter profilu i negirali da imaju bilo kakve veze sa najnovijom pretnjom, kao i da nemaju nameru da napadaju Facebook.

A šta kažu u najpopularnijoj društvenoj mreži? Da su neuništivi, naravno. Stručnjaci koji se bave zaštitom Facebooka napominju da se stalno susreću sa pretnjama i da znaju da se brane.

Subota će uskoro.



0   Spam
RastamaN   (2012-01-24 11:09 PM) [Sadrzaj]
hoce i to 100 % :D daj boze facebook je cisto gubljenje vremena na netu.a svi ce preci na My Space

+1   Spam
ElGato   (2012-01-24 11:27 PM) [Sadrzaj]
Pa tako nesto. My space, twitter. Naci ce se nesto novo.
A iskreno, ja bih voleo.

0   Spam
RastamaN   (2012-01-25 0:26 AM) [Sadrzaj]
anonymous je reko da ce i twitter da "ownaju" :D kao

+2   Spam
ElGato   (2012-01-26 1:04 AM) [Sadrzaj]
Pa i treba, dosta je bilo ispiranja mozgova!