Pocetna » Zanimljivosti


Facebook uvodi novu uslugu: Saznajte ko je od prijatelja trenutno u vašoj blizini




  Ocenite članak: 0
pregleda: 625
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-18


Korisnici Facebooka u SAD-u uskoro će moći vidjeti ko se od njihovih prijatelja nalazi u njihovoj blizini koristeći novu opciju koju je kompanija predstavila u četvrtak.


Opcija "Nearby Friends" mora biti uključena da bi neko vidio gdje se nalazite. Opcija će funkcionirati putem GPS sistema smartphonea i obavijestiti vaše prijatelje da ste u blizini. Vaša tačna lokacija neće biti poznata, veće će korisnici dobiti samo obavijest da se nalazite u krugu od kilometar udaljenosti.

Ukoliko želite, možete podijeliti ručno precizniju lokaciju s određenim prijateljima koje biste željeli sresti. Prijatelji mogu vidjeti da li se nalazite u nekom parku, aerodromu ili naselju. Vaša tačna lokacija može biti prikazana samo sat vremena, osim ako promijenite postavke.

Moto za Nearby Friends je "ship love" (brod ljubavi), a opcija će biti aktivirana u narednih mjesec dana.

Korisnici koji ne budu to željeli ne moraju koristiti Nearby Friends. Sigurnosno je zaštićena i ne postoji mogućnost da neko otkrije vašu lokaciju bez da lično uključite opciju. Namijenjena je za prijatelje s kojima se ne viđate često, a kako bi vam olakšala putovanje i sl.


IZVOR