Pocetna » Estrada i Tv


Faith No More,Jessie J, The Cult...u Beogradu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 907
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-06


Od 27. do 29. juna kod Ušća novi muzički festival - BelgradeCalling fest. Dolaze: Jessie J, Faith No More, The Cult, Public Enemy, The Systers of Mercy, Ozi Ozborn, Sleš...

U Beogradu će ovog leta biti vruće. Muzički vruće!

Novi muzički festival pod nazivom Belgradecalling fest biće održan od 27. do 29. juna na Ušću, a organizator Avalon produkcija, saopštio je imena grupa koja će nastupiti na "najvećem muzičkom festivalu u istoriji srpske prestonice".

Lista učesnika je više nego zanimljiva, jer će na Ušću da nastupe neki od najpopularnijih bendova i muzičara današnjice, kao i grupe kojima će ovo biti prvo gostovanje u ovom delu Evrope.
Prvi dan festivala, 27. jun otvoriće grupa S.A.R.S., a posle njih na binu će da se popnu Public Anamy, Example i Jessie J, a za ekskluzivni šou posle ponoći biće zadužen duo Orbital kojem će to biti prvi nastup u ovom delu Evrope. Organizatori kažu da će 10 dana pre festivala da saopšte i ime gosta iznenađenja. "U pitanju je veliko muzičko ime", jedino je što su rekli...

Učesnici drugog dana festivala su skoro pa poznati, a veče će da otvori momci iz Skoplja okupljeni u bend Sanatorium, posle njih sledi norveški tandem Satir i Frost poznatiji kaoSatyricom, zatim slede Paradise Lost, pa Black Label Society i legendarna grupa The Cult. Kraj večeri rezervisan je za jednu od glavnih zvezda festivala Ozija Ozborna koji u Beograddovodi Sleša.

Poslednje veče festivala rezervisano je takođe za tvrđi zvuk, a prvi nastup za grupu Ugly Kid Joe, najbolji novi britanski bend The Horrors, a tu je i legendarna grupa Public Image Ltd. ili PiL kao i braća Hovkins koja čine sastav The Darkness. Zvezde poslednje večeri su dobro poznati domaćoj publici - grupa Faith No More, a za finalnu žurku posle ponoći biće zadužen bend The Sisters of Mercy.

Ulaznice za Belgradecalling fest, koji bi trebalo da postane tradicionalan, biće u prodaji od ponedeljka, a posetioci će moći da kupe jednodnevne, dvodnevne za 28. i 29.(5.990) i trodnevne (7.990) karte. Cena ulaznica za prvi dan biće 3.490, za drugi od 2.990 do 4.500, a za treći dan festivala koštaće 3.990 dinara.

Organizatori kažu da će koncerti svakog dana počinjati u 18. časova, a žurka će trajati do oko dva časa iza ponoći. Broj posetilaca po danima je ograničen na 30.000.

"Cene karata su jeftinije u odnosu na slične festivale u Evropi. Cene za karata za prvi i treći dan su jedinstvene, dok za Ozijev koncert postoji kategorizacija. Drugi i treći dan su koncepcijski slični pa smo zato odlučili da budu u paketu", rekao je Boban Milošeski iz Avalon produkcije.