Pocetna » Sport


Ferguson: "Najgori dan u istoriji"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1020
Dodao/la: raso
datum: 2011-10-24



Reč kojom je menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson opisao debakl protiv Sitija bila je “rastureni”.

Poslednji put kada je Junajted poražen na sličan način od Sitija dogodio se 1989. godine kada je bilo 5:1.

Tada je Ferguson, prema sopstvenom priznanju, ležao kući četiri sata sa zabijenom glavom ispod jastuka. Ovih 6:1 sigurno da boli još više. “Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ovo je naš najgori dan u istoriji”, rekao je Ferguson.

Junajted od Sitija ovako ubedljivo nije izgubio od 1926. godine. Da je tim Roberta Mančinija postigao još jedan gol izjednačio bi najteži poraz u istoriji Junajteda na ‘Old Trafordu’.

“Ovo je najgori rezultat u mojoj karijeri. Čak i kada sam bio igrač, mislim da nikada nisam izgubio sa 6:1. Ovo je neverovatno razočarenje.”

Sa druge strane, menadžer Sitija Roberto Mančini pokušao je nakon duela da ‘spusti loptu na zemlju’. Siti je naneo prvi poraz Junajtedu na ‘Old Trafordu’ posle 38 mečeva.

“Ja sam zadovoljan jer smo pobedili Junajted u gostima. Mislim da ne postoji puno ekipa koje mogu to da urade. Ali, na kraju se broje samo tri boda – ne osvajamo šest bodova zbog ovako ubedljive pobede”, rekao je Mančini.

Ferguson je optužio svojih deset igrača da su se zaneli misleći da mogu da se vrate jer je ekipa to u prošlosti činila često.

“Isključenje Evansa nas je ‘ubilo’. Nakon toga, nastavili smo da napadamo. U redu je kada zbog istorije pokušate da se vratite, ali morao je da proradi i zdrav razum. Kada smo gubili sa 3:1 ili 4:1 trebali smo da stanemo. Nastavili smo da napadamo, što je bila greška. Ali, to nismo uradili. Naši bekovi su igrali na poziciji krila. U pojedinim trenucima naša dva odbrambena igrača igrala su protiv njihove trojice napadača. To nije bilo normalno, to je bilo samoubistvo”, dodao je Ferguson.

Mančini je znao kako da se ponese u pobedi.

“Ovo je važno za naše samopouzdanje, ali morate poštovati mentalitet koji Junajted poseduje. Oni su previše jaki da bi ovo uticalo nanjih. Oni, kao i ja, znaju da su ovo samo tri boda i da je ovo samo jedna utakmica. Oni su i dalje ispred nas. To možemo da promenimo tek kada osvojimo titulu. Nakon toga, možda će biti drugačije, ali za sada, Junajted je još uvek bolji”, rekao je Italijan.

Mančini je mogao da priušti i da se nasmeje nakon novog kontroverznog incidenta koji je napravio Mario Baloteli. Mladi napadač zapalio je svoju kuću pošto je pokušao da ispali vatromet iz kupatila.

“Ako želimo da pričamo o Mariju kao fudbaleru, onda bih ga ja stavio među pet najboljih na svetu. Problem su njegove godine. On je mlad i zbog toga pravi greške. Kao igrač, on je neverovatan i zbog njega, a i fudbala generalno, nadam se da ćemo dočekati dan kada će se njegov mentalitet promeniti. Jer, nakon toga bi on postavio jedan od najbolja tri igrača sveta, kao Mesi ili Kristijano Ronaldo.”

Nakon prvog gola Baloteli je podigao dres kako bi istakao majcu na kojoj je pisalo “Zašto uvek ja?”

“to je Mario. On je lud. Ali, ja ga volim jer je dobar momak. Ne znam šta se dogodilo sa vatrometom. Dobra stvar je što nije povređen. Sve što ja znam je da sada spava u hotelu”, rekao je Mančini.

Dan se završio ružnim scenama ispred ‘Old Traforda’ pošto su navijači domaće ekipe gađali automobil koji je odvozio familiju Glejzer sa utakmice.

“Moramo da se oporavimo. U istoriji Mančester junajteda ovo je samo još jedan dan i oporavićemo se od toga. Ali, ovakav poraz će sigurno ostaviti raga na igračima. Bilo je puno sramote u svlačionici, sa punim pravom”, rekao je Ferguson.