Pocetna » Zanimljivosti


Fotografije na društvenim mrežama više neće biti iste




  Ocenite članak: 0
pregleda: 754
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-05


Fotografije na Fejsbuku i Tviteru više neće biti iste. Najpopularnija aplikacija za pametne telefone Instagram postala je dostupna i za Android telefone. Do sada je bila namenjena samo za "Eplove" uređaje i za manje od dve godine je sakupila preko 20 miliona korisnika.

PTIČICA - Korisnici ajfona (iPhone) do pre dva dana mogli su se šepuriti fotografijama napravljenim uz pomoć ovog servisa, a sada je on konačno postao dostupan i za Android telefone.

Društvene mreže su u utorak uveče bile preplavljene informacijama (i fotografijama) o Instagramu.

Šta on donosi? Za korisnike "Eplovih” uređaja praktična primena je bila u skraćivanju način postavljanja fotografije na Fejsbuk. Aplikacija ove društvene mreže zahteva da se prođe šest prozora pre nego što okači fotografiju, dok kod Instagrama to se čini uz samo jedan prozor.

One bitnije opcije su svakako brojni filteri koje ima ova aplikacija, kao i posebna mreža gde mogu da se postavljaju fotografije.

Kada se instalira (oko 12 MB) potrebno je registrovati zbog pristupa pomenutoj mreži, nakon čega dolazite do početnog ekrana. U gornjoj traci je samo oznaka Instagram i taster za osvežavanje, dok se u donjoj nalaze “home, popular, news i profile”. Između njih, u samom centru je dugme za pokretanje fotoaparata.

Kada se klikne na taj taster dobijate opciju da izaberete staru fotografiju iz galerije i iskoristite opcije iz Instagrama za nju.

Nakon fotografisanja, dobijate opciju da je kropujete, odnosno odredite veličinu. Tada se otvaraju sve dodatne pogodnosti koje čine srž ove aplikacije. Normalnu fotografiju možete da propustite kroz čak 17 različitih filtera, podešavate ram ili jačinu osveteljanja.

Posle svih podešavanja uz samo jedan klik možete istovremeno da ih okačite na Fejsbuk, Tviter, Forskver (Foursquare) i Tubmlr. Uz to možete da okačite komentar i stavite odrednicu gde je napravljena fotografija.

Pojava Instagrama na Androidu će sigurno doprineti dodatnoj popularnosti ove aplikacija, ali je takođe moguće da korisnici ajfona prestanu sa korišćenjem zbog gubitka ekskluziviteta.