Pocetna » Sport


Fotoreporter koji je "uhvatio" Bolta sa munjom: "Ni za 50 godina neću ponoviti ovakvu sliku!"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 782
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-13

Slike iz Fotoreporter koji je "uhvatio" Bolta sa munjom: "Ni za 50 godina neću ponoviti ovakvu sliku!"


Ono što sprinter Jusein Bolt radi na atletskoj stazi već niz godina, uspeo je i fotograf AFP-a Olivije Moran u svojoj profesiji - da bude brži od munje. Dočekao je svojih pet minuta slave, uhvativši munju sa Jamajke u kadru sa onom na nebu iznad stadiona u Moskvi u toku Svetskog prvenstva u atletici.


Bolt i munja iznad stadiona u Moskvi

Bolt je osvojio i najsjajniju medalju u trci na 100 metara, a zlata vredan momenat uhvatio je Moran, koji je skromno sebi pripisao samo procenat zasluga.

"Priznajem, prvo sam video malu verziju slike i čak nisam ni primetio munju u pozadini. Zatim sam pregledao ukupno četiri fotografije koje sam snimio. Dve su bile neupotrebljive jer je nebo bilo pretamno, a munja se nije videla. Ali na druge dve slike, uz malo sreće, munja je lepa i uočlijva. U ovih četvrt veka, koliko radim kao fotoreporter, nikad mi nekontrolisani spoljni element nije ovako ukrasio sliku. I, verujem, ako se budem trudio još 50 godina, neće se ponovo dogoditi. Zato sebi dajem samo jedan odsto zasluga za ovu fotogafiju", napisao je Moran u blog postu.


IZVOR