Pocetna » Zanimljivosti


Frižiderske pantalone hit u vreloj Južnoj Koreji




  Ocenite članak: 0
pregleda: 702
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-13

Slike iz Frižiderske pantalone hit u vreloj Južnoj Koreji


U Južnoj Koreji novi modni hit ovog leta su takozvane frižiderske pantalone koje sve više žena nosi da bi se izborile sa toplotnim talasom.



Prodaja ovih pantalona napravljenih od laganog negužvajućeg poliestera, skrojenih komotno sa lastišom oko struka, skočila je za preko 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Veruje se da je za skok prodaje "frižiderskih pantalona" kriva kampanja južnokorejske vlade za štednju struje, koja uključuje drastične mere kao isključenja klime u 19.000 državnih firmi.

Kao i većinu zemalja istočne Azije Južnu Koreju zahvatio je veliki toplotni talas sa rekordno visokim temparaturama. Juče je skoro došlo do raspada električnog sistema kada je potrošnja struje dostigla rekordne visine, dok su se Južnokorejci trudili da se rashlade kako znaju i umeju.

Za razliku od prošlih 20 modnih trendova koje su Južnokorejke prihvatile i odbacile pre nego što je iko drugi primetio (neonske tesne farmerke, patike sa krilima, plastične mindjuže u obliku munje, Konvers patike na platformu), najnoviji modni hit zasniva se na svojoj funkcionalnoj karakteristici, odnosno na tome što
"rashlađuje".

Rezultat su tanke, lake i šarene "frižiderske pantalone", što sve devojke u Seulu i Busanu nose ovog leta. Ove pantalone prosto lete sa pravih i virtuelnih rafova kako temperatura raste.

"Primetili smo trend prošlog leta, a ovog leta oko 70 odsto naše prodaje dolazi od ovih frižiderskih pantalona", rekla je Seung-von Li, predstavnica najveće južnokorejske internet prodavnica za pantalone i helanke "Koko Marlin".

Cene su pristupačne od 4,5 dolara za crne i bele verzije, do između šest i 36 dolara za šarene verzije.


IZVOR


0   Spam
Stex96   (2013-08-14 2:04 AM) [Sadrzaj]
hahaha,svaka cast onome ko se setio za ovo :D

0   Spam
IntimenFrizuren   (2013-08-13 7:41 PM) [Sadrzaj]
taman odlicno vrlo fenoemnomentalno ,ja hocu jedne